27-07-09

Willy Sommers: “Mijn nieuwe single hoorde ik voor de eerste keer tijdens een handtekeningensessie..” [19-07-2009]Het heeft er alle schijn naar dat Willy Sommers deze zomer een kanjer van een zomerhit te pakken heeft. Tijdens de derde Hit The Road in Sint-

Willy Sommers: “Mijn nieuwe single hoorde ik voor de eerste keer tijdens een handtekeningensessie..” [19-07-2009]
Willy Sommers: “Mijn nieuwe single hoorde ik voor de eerste keer tijdens een handtekeningensessie..”Het heeft er alle schijn naar dat Willy Sommers deze zomer een kanjer van een zomerhit te pakken heeft. Tijdens de derde Hit The Road in Sint-Niklaas stelde hij zijn liedje “Als de nacht verdwijnt” voor. Backstage gaf hij ons meer tekst en uitleg. “Mijn nieuw liedje is een BZN-cover uit de jaren 70. Zo geloof ik dat Jan Smit het recent ook nog een keertje heeft gecoverd. Mijn versie breng ik al een tweetal maanden tijdens optredens. Het slaat wel in als een bom. Het gekke is dat ik dit liedje toevallig heb gehoord tijdens een handtekeningensessie na een optreden. Prompt vond ik het een ideale opvolger voor ‘Laat de zon in je hart.’ De eerste indruk bij een song is vaak allesbepalend. Dit liedje ging nooit meer weg uit mijn achterhoofd. Via via heb ik dan opgezocht van wie het was. En ik heb het laten horen aan verschillende mensen. Bij de helft van hen ging er een lichtje branden. Bij de andere niet. Deze verhoudingen waren ideaal om het op te nemen. Wanneer iedereen het lied kent, is het voor niemand leuk meer. Er moet nog een zweem van magie rond hangen.”

Laat de zon in je hart
“De verwijzing naar Laat de zon in je hart is de laatste jaren nooit ver af. Laat de zon in je hart is de als een leeuw in een kooi en de Zeven Anjers Zeven Rozen van de jaren 2000 voor de artiest Willy Sommers. Het wordt door jong en oud luidkeels meegezongen. Tijdens het einde van het schooljaar heb ik van verschillende leerkracht gehoord dat ze mijn liedje kozen voor kindjes van het eerste leerjaar of de derde kleuterklas. Onlangs was ik te gast tijdens de Q Party. Daar gingen twintigduizend studenten uit de bol. Ik treed op voor senioren …”

45 optredens
“Tijdens de zomer ga ik vooral mijn nieuwe single promoten. Daarnaast zijn er in juli en augustus 45 optredens gepland. In september ben ik in de studio voor de opnames van mijn nieuw album. Zoals iedereen wel weet, heb ik een contract bij ARS getekend voor 4 albums. Ik duik in september de studio’s in om enkele nieuwe dingen uit te proberen. Daarna volgt er een single rond het Schlagerfestival. Daarna een nieuwe single voor de zomer voor 2010 en opnieuw een album in het najaar van 2010.”

Schlagerfestival
“In deze tijden is het niet evident om een dergelijk platencontract te tekenen. De directeur van ARS had me gezien tijdens het Schlagerfestival. En hij wou me zo snel mogelijk tekenen. Hij was danig onder de indruk van mijn optreden. Zijn visie was: “Ik ben overtuigd en ik wil hem hebben.” Zekerheid heb je echter nooit in de showbizzwereld. Ik zou niet durven zeggen dat ik hiervoor synoniem sta. Toch ben ik er van overtuigd dat mijn concertagenda speelt uiteraard een belangrijke rol speelt. De platenfirma’s zien wel dat ik heel wat optredens heb en dat ik heel wat mensen bereik met mijn liedjes.”

Blankenberge
“Tja … Hit The Road is in Blankenberge verzeild geraakt. Het is wel ironisch dat ik mijn eerste Hit The Road hier mag doen. Voor mij persoonlijk is het een blij weerzien. Toen ik hoorde dat ik in Blankenberge mocht optreden, was ik superblij. Het roept nog altijd enkele leuke herinneringen op. Nochtans zijn er een pak veranderingen: De zee is niet meer in beeld. Het productieteam is anders. En toch … Blankenberge staat voor mij nog steeds synoniem met muziek. Deze plaats is een brok nostalgie.”
Auteur: Bart Liekens - Foto: Jan Liekens

Commentaren

Goedemorgen, Vanaf volgende week ligt de nieuwe zomer single "Als de nacht verdwijnt" van onze Willy in de platenzaak.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 27-07-09

De commentaren zijn gesloten.