26-07-09

els Destadsbader: “Ik zie mezelf niet al te snel in het Engels zingen.” [18-07-2009]In comedyland is Balthazar Boma in zijn nopjes. Acteur en zanger Niels Destadsbader oftewel de toekomstige stiefzoon van de beroemdste worstenfabrikant van het land verove

els Destadsbader: “Ik zie mezelf niet al te snel in het Engels zingen.” [18-07-2009]

Niels Destadsbader: “Ik zie mezelf niet al te snel in het Engels zingen.” In comedyland is Balthazar Boma in zijn nopjes. Acteur en zanger Niels Destadsbader oftewel de toekomstige stiefzoon van de beroemdste worstenfabrikant van het land verovert de harten van vrouwelijk Vlaanderen met zijn debuutsingle “Jij bent van mij” aan een razendsnel tempo. Tijdens de derde Hit The Road was Niels al aan zijn tweede doortocht bij dit VTM-programma toe. Backstage klampten we Niels eventjes vast. Het gevolg was een zeer uitgebreid gesprek over twee grote passies in Niels' leven: Zingen en acteren. “Wij waren bij de eerste Hit The Road in Geraardsbergen gevraagd. Een dag later kregen we telefoon dat de makers het blijkbaar heel leuk vonden en dat we in Blankenberge terug mochten komen. Sindsdien ging het aan een razendsnel tempo vooruit. Deze week stond ik op 18 in de Ultratop en op 2 in de Vlaamse Top 20. Op het eerste gezicht lijkt het wel alsof het niet beter kan. Maar wie op twee staat, ambieert ook wel de hoogste stek in de hitparade. Deze ambitie verloochen ik zeker niet. Op dit moment zijn we ontzettend blij met het bereikte resultaat. Mijn persoonlijke wens is echter dat de airplay op de nationale radio’s nog gaat stijgen. Daarnaast hoop ik dat er nog een pak extra optredens zullen bijkomen. Of er albumplannen zijn? Ja … maar we gaan eventjes kijken wat de impact van de single ‘Jij bent van mij” is. Nu is het heel belangrijk dat we de komende maanden met de band samen zitten en een bepaalde richting voor ons uittekenen. Eerst komt er nog een tweede single aan. Als alles blijft duren zoals het nu is, zou er een album komen in 2010. Maar ik spreek hier wel in de als-vorm. Ik ben nuchter genoeg om te beseffen dat wanneer dit ooit stopt het voor mij niet evident wordt om dat te doen. Toch stel ik de fans gerust. Samen met Studio 100 hebben we echter een lange termijn-visie uitgetekend. Het is niet de bedoeling dat dit avontuur na een paar maanden stopt.”

Nederlands
“De keuze voor het Nederlands is zeer bewust. Ik heb dat ook tijdens Steracteur Sterartiest laten vallen. Mijn vroegere idolen zongen allemaal in het Nederlands. Met deze taal ben ik opgegroeid. Ik voel ook van mezelf dat ik me daar het beste bij voel. Wanneer ik naar een artiest kijk, moet ik hem ook geloven. Ik hou wel van Engelstalige muziek, maar het is niet echt mijn ding. Een zijstapje naar het Engels zie ik mezelf niet al te snel doen.”

Agenda
“Mijn agenda staat bomvol. Ik ben nu bezig met de opnames van het tweede seizoen Amika. Daarnaast lopen nog de opnames van FC De Kampioenen. De promo van de single “Jij bent van mij” gaat zijn gang. Binnenkort komen er nog andere dingen aan. Je merkt het nu al dat het vrij druk is. Daarom voel ik me gezegend dat ik omringd ben door vakbekwame mensen. Mijn agenda wordt enorm goed beheerd. Mijn medewerkers zorgen er onrechtstreeks voor dat ik kan bezig zijn, waarmee ik bezig ben. In eerste instantie is dat als zanger enkel en alleen op het podium staan. Wanneer ik mij niet zou kunnen concentreren op het zingen zelf, zou het door de drukte zelf heel moeilijk worden.”

Steracteur
“Steracteur Sterartiest was ongetwijfeld een belangrijke stap in mijn carrière. Wanneer je de naam Niels Destadsbader in de eerste uitzending van Steracteur Sterartiest liet vallen, zou er misschien bij één of twee mensen een lichtje gaan branden. Het grote publiek heeft me tijdens Steracteur leren kennen. Daar heb ik ook aan de mensen kunnen laten zien dat ik graag zing. Maar niet alleen dit … Tijdens Steracteur kon ik in de filmpjes mijn acteertalent laten zien. Vaak speelde ik daar een komische rol. Zo hebben de mensen van FC De Kampioenen mij leren kennen.”

Balthazar Boma
“Hoe het voelt om de stiefzoon van Balthazar Boma te spelen? Ronduit hilarisch. Mijn deelname aan FC De Kampioenen was op zich een speciale mijlpaal in mijn leven. Ik ben als kind opgegroeid met de reeks. Elke aflevering ken ik vanbinnen en vanbuiten. Op zich was het dan al raar om met deze mensen te gaan samenwerken. Bij FC De Kampioen kom je bij een groep mensen terecht , die al twintig jaar met elkaar acteren. Ze kennen elkaar door en door. Plots komt er dan een jonge kerel, die het ook een keertje komt doen. Ik had bij FC De Kampioenen een echt eerste schooldag-gevoel. Ik was enorm zenuwachtig. Mijn collega’s waren heel open en vriendelijk. Voor hen was het leuk dat er eens een frisse wind waaide.”

Destadsbader
“Tijdens de eerste Hit The Road had Udo vermeld dat er heel weinig Destadsbaders in Vlaanderen waren. Of ik dat wist … Geen idee, eerlijk gezegd. Mijn naam komt niet vaak voor. Dat merk je op zich al aan de fouten, die mensen maken wanneer ze mijn familienaam horen. Debadstader is inderdaad een klassieker. Als je echter alles op een rijtje zet, heb ik inderdaad een grote familie. Persoonlijk denk ik dat er buiten mijn familie heel weinig anderen zullen zijn. Ik hoop echter dat er iemand in mijn leven naar me toekomt wat Destadsbader wilt zeggen. Vaak krijg ik die vraag en ik moet het antwoord schuldig blijven. Dus wie me kan helpen, mag het me altijd laten weten.”

Commentaren

goedenavond Tilly, het weekend is voorbij maar ik hoop dat je ervan genoten hebt en voldoende energie hebt getankt om de nieuwe week te kunnen inspurten ! liefs

Gepost door: magda | 26-07-09

goeie morgen Magda vele denken dat ze alleen succes kunnen oogsten als ze in het engels zingen
onze mooie nederlandse taal wordt een beetje achteruitgeschoven !
fijne maandag Tilly
groetjes

Gepost door: Borriquito | 27-07-09

De commentaren zijn gesloten.