22-07-09

Tonya: "Mensen schrikken er van dat ik zo groot ben geworden ... " [12-07-2009]Kleine meisjes worden wel degelijk groot. Een mooi voorbeeld hiervan is Tonya. In de allereerste Eurosong for Kids behaalde dit gewezen kindersterretje in 2003 de tweede plek.

Tonya: "Mensen schrikken er van dat ik zo groot ben geworden ... " [12-07-2009]
Tonya: "Mensen schrikken er van dat ik zo groot ben geworden ... "

Kleine meisjes worden wel degelijk groot. Een mooi voorbeeld hiervan is Tonya. In de allereerste Eurosong for Kids behaalde dit gewezen kindersterretje in 2003 de tweede plek. Nu, zes jaar later, timmert ze op eigen kracht verder aan haar muzikale carrière. En Tonya slaat tegenwoordig een nieuwe richting uit. Ze wil namelijk meer de dance-richting bewandelen. Backstage tijdens Muziektoppers spraken we met haar. “Ik ben altijd blijven zingen en singles maken. Maar met mijn laatste single “Dans oh Yeah” ben ik een ietwat andere richting uitgegaan. Ik wou eindelijk eens liedjes zingen voor mijn eigen leeftijd. Door die periode van Eurosong For Kids blijven mensen mij vooral associëren met liedjes voor kinderen. Maar ach, ik verloochen die periode helemaal niet. Wanneer mensen vragen naar Hé doe maar mee, zal ik het met heel veel plezier zingen. Ik heb zelfs een speciale dance-remix gemaakt voor kindjes, die dit liedje nog een keertje horen.”

Lengte

“Op de periode van Eurosong for Kids blik ik met heel veel plezier terug. Ik heb enorm veel dingen meegemaakt, die iemand van mijn leeftijd nooit zal meemaken. Maar het was nu tijd voor iets anders. Het publiek neemt de overgang naar het dance-repertoire heel goed op. Ze vinden het wel eens leuk dat ik een andere stijl zing. Mensen verbazen zich meer in het feit dat ik ‘groot’ ben geworden. Zo ben ik letterlijk wat centimetertjes gegroeid. Maar ach, kleine meisjes worden groot, niet waar … “

Pat Krimson
“Voor Dans Oh Yeah heb ik samengewerkt met niemand minder dan Pat Krimson. Hij sprak me een tijdje geleden aan om met mij in zee te gaan. De samenwerking werd pas concreet toen mijn mama een telefoontje kreeg om deel te nemen aan een muziekwedstrijd in Macedonië. Toen hebben we geen seconde getwijfeld. Dit was een unieke kans om een keertje met Patje samen te werken. We zijn toen samen aan tafel gaan zitten. En het resultaat mocht er best wezen. Toen hij mijn zijn muziek voor de eerste keer doorstuurde, kon ik niet stil blijven zitten. Een titel als “Dans Oh Yeah” was niet ver af.”

Zomervakantie

“De grote zomervakantie breekt voor mij aan. Ik denk dat ik in eerste instantie veel liedjes zal schrijven. De inspiratie is er wel. Of er een album komt .. .Tja, als ik genoeg liedjes heb. Hoe mijn resultaten waren? Vrij goed … Maar ik heb heel hard mijn best gedaan. En dat is er aan te zien. Volgend jaar stap ik trouwens over naar een nieuwe studierichting. Ik blijf in ASO zitten. Maar ik ga een nieuwe richting volgen waarin ik 11 uur dans krijg. En dat is nog altijd een grote passie.” 

Eurosong
“Of een deelname aan het Eurosong in de lijn der verwachtingen ligt … Wellicht wel … Ik droom daar al jaren van. Eerst was er Eurosong for Kids … Dat heb ik net niet gehaald. Maar als we een heel goed liedje hebben, wil ik mijn kans echt wel wagen om naar het grote Songfestival te mogen. En liefst zo snel mogelijk.”

Auteur: Bart Liekens - Foto: Jan Liekens

Commentaren

hallo Tilly de een wordt al wat groter dan de ander h" =-)
ze heeft een prachtige stem, gaan we nog veel van horen denk ik
groetjes

Gepost door: Borriquito | 22-07-09

Tilly, Tonya zingt ook altijd live, het liefst met een echt live-orkest. Haar hartje klopt sneller wanneer ze mag optreden met haar vrienden van de Ketnetband.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 22-07-09

Nog een heel fijne avond Tilly

Gepost door: Yolanda | 22-07-09

hallo Tilly ben het beu, 't is weer een regendag vandaag !
waar is de zon?
groetjes

Gepost door: Borriquito | 23-07-09

Tilly, Kom je nog een heel fijne avond toewensen.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 23-07-09

De commentaren zijn gesloten.