20-07-09

Tatyana Storm: 'Mijn droom komt uit' [05-07-2009]Tatyana Storm is een nieuwe naam in de Vlaamse showbizz maar ongetwijfeld eentje waar we nog veel zullen van horen. Zij werd derde in het één-programma ‘Zo is er maar één’ en toert daarmee deze zomer ook do

Tatyana Storm: 'Mijn droom komt uit' [05-07-2009]
Tatyana Storm: 'Mijn droom komt uit'Tatyana Storm is een nieuwe naam in de Vlaamse showbizz maar ongetwijfeld eentje waar we nog veel zullen van horen. Zij werd derde in het één-programma ‘Zo is er maar één’ en toert daarmee deze zomer ook door Vlaanderen. De Aalsterse sympathieke jongedame heeft net haar nieuwe single en album ‘De Ware’ uit. Achter de schermen van Hit The Road polste ik naar haar succes.

Je bent plots erg bekend geworden, is dat niet wennen?
Dat is zeker wennen. Mensen gaan je op straat herkennen of je naam roepen, en zelfs aanspreken. Ik vind dat heel tof! Het is tenslotte iets waar ik als kind altijd al van gedroomd heb, maar waarvan ik dacht dat het nooit zou uitkomen.

Had je deze impact verwacht?
Niet toen ik mij inschreef voor ‘Zo is er maar één’. Ik had ook nooit gedacht dat ik zo ver zou geraken. Ik was sowieso wel al met mijn single ‘Laat me vrij’ op de radio te horen, maar mensen kunnen daar geen gezicht op plakken. Sinds ik op tv kom, herkent iedereen me, en dat had ik niet verwacht.

Je kan nog veilig over straat lopen?
Ja tuurlijk, zo erg is het nog niet (lacht). Er spreekt mij af en toe eens iemand aan, maar ik vind dat niet erg, want ik ben zelf een babbelaar (lacht).

Je kwam in alle afleveringen van ‘Zo is er maar één’ voor, herbekijk je die allemaal?
Ja, ik nam het elke week op, om mezelf te evalueren. Ik vond dat ook nodig, want ik heb op korte tijd heel veel moeten leren. Er waren altijd dingen die beter konden, bijvoorbeeld tikjes geven op de micro, dat mocht niet. Nu evalueer ik mezelf nog steeds. Het is niet omdat ik een beetje bekend ben, dat ik moet stoppen met mijn lessen, dat het nu allemaal vanzelf zou gaan. Ik volg zangles bij David Davidse, ik volg logopedie, ik moet eraan blijven werken. Ik ben nogal een kritische, een Pietje Precies, ik wil dan ook dat alles in orde is.

Ben je dan tevreden als je jezelf bezig ziet?
Ik zie nog steeds dingen die beter kunnen, maar veel mensen zeggen dat ik in stijgende lijn gegroeid ben. Over het algemeen ben ik wel tevreden.

Is je nieuwe single je definitieve muziekstijl of ben je nog aan het zoeken?
Ik zoek niet meer, dit is wat ik echt wil doen, dit is mijn ding. Pop-rock-country wil ik altijd blijven doen. En in het Nederlands! Het is van in het begin een bewuste keuze geweest. Het is bovendien een gat in de markt want het doet nog niemand hier in België. Het is muziek wat de mensen opzweept. Op mijn optredens zie ik dat de mensen dat echt graag horen, het is eens iets anders.

Je hebt er wel durf voor nodig om die stijl te kiezen…
Inderdaad. Je weet niet op voorhand hoe daarop zal gereageerd worden. Sommigen vroegen zich af of het mij wel ging lukken. Blijkbaar wel (lacht). In de nieuwe Tien Om Te Zien mogen staan, is trouwens ook al een droom die voor mij uitkomt.

Heb je al veel optredens?
Ja, toch wel. Door de impact van ‘Zo is er maar één’ komen die heel vlotjes binnen. Ik heb dit weekend nog twee optredens na elkaar gedaan. Je zal misschien zeggen dat dat niet veel is, maar voor mij is dat al heel wat.

Is het de bedoeling om van je muziek te gaan leven?
Ja, ik zou er toch graag mijn hoofdberoep van maken. Of het zal lukken, weet ik niet, dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Je hebt een full cd uit?
Ja, die ligt sinds 19 juni in de winkels. We hebben heel de maand januari opgenomen in de studio. Ik ben heel fier op het resultaat (trots). De mensen die hem kopen, vinden het ook een hele goeie cd.

Je hebt een tijd erg dicht bij Yasmine gestaan…
Ik was erg geschrokken toen ik het nieuws van haar overlijden vernam. We wisten allemaal dat ze een beetje triestig rondliep op ‘Zo is er maar één’, maar zoiets had niemand verwacht. Wij hebben ze gekend maar voor mensen die haar nog veel beter gekend hebben, is het veel erger, het is voor mij al zo erg… Het was ook een beetje raar om zaterdag de Zo is er maar één-toer te starten. Yasmine zou normaal gezien de show presenteren, dus dat was een domper op de sfeer. We moeten ons allemaal neerleggen bij haar beslissing, ze heeft er tenslotte zelf voor gekozen…
Ze heeft me heel hard geholpen tijdens ‘Zo is er maar één’… Niet alleen mezelf, hoor, ze was een steun en toeverlaat voor alle kandidaten. Ze heeft ons veel tips gegeven, ons op het gemak gesteld… Weten dat ze nu weg is, dat doet pijn. 


                                                                                                   Interview: Kim Wauters   -   Foto: Sabrina Wille
Auteur: Kim Wauters

09:30 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ja, tatyana storm mijn droom komt uit 05-07-2009 tatyana storm i, dat is zeker wennen mensen gaan je op straat herkennen of je na, en zelfs aanspreken ik vind dat heel tof het is tenslotte iets, maar waarvan ik dacht dat het nooit zou uitkomen, niet toen ik mij inschreef voor zo is er maar een ik had ook , maar mensen kunnen daar geen gezicht op plakken sinds ik op tv , herkent iedereen me, en dat had ik niet verwacht, ja tuurlijk, zo erg is het nog niet lacht er spreekt mij af en toe eens ie, maar ik vind dat niet erg, want ik ben zelf een babbelaar lacht, ik nam het elke week op, om mezelf te evalueren ik vond dat ook nodig, want ik heb op korte tijd heel veel moeten leren er waren altij, bijvoorbeeld tikjes geven op de micro, dat mocht niet nu evalueer ik mezelf nog steeds het is niet om, dat ik moet stoppen met mijn lessen, dat het nu allemaal vanzelf zou gaan ik volg zangles bij david , ik volg logopedie, ik moet eraan blijven werken ik ben nogal een kritische, een pietje precies, ik wil dan ook dat alles in orde is, ik zoek niet meer, dit is wat ik echt wil doen, dit is mijn ding pop-rock-country wil ik altijd blijven doen e, het is eens iets anders, ik was erg geschrokken toen ik het nieuws van haar overlijden ve, maar zoiets had niemand verwacht wij hebben ze gekend maar voor, is het veel erger, het is voor mij al zo erg het was ook een beetje raar om zaterd, dus dat was een domper op de sfeer we moeten ons allemaal neerl, ze heeft er tenslotte zelf voor gekozen |  Facebook |

Commentaren

goeie morgen Tilly en ze ziet er goed uit ook :-)
fijne maandag Tilly
groetjes

Gepost door: Borriquito | 20-07-09

Goedemorgen, Ze is jong, ziet er goed uit, is een geschoolde pianiste en bovendien is ze nog gezegend met een fantastische stem.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 20-07-09

De commentaren zijn gesloten.