19-07-09

Randweetjes Rock Werchter! [08-07-2009]Prins Laurent heeft niet alleen zondag Rock Werchter bezocht, hij kwam ook kijken naar Coldplay en is naar het schijnt ook een heel grote fan van Lilly Allen.

Randweetjes Rock Werchter! [08-07-2009]
Randweetjes Rock Werchter!Prins Laurent heeft niet alleen zondag Rock Werchter bezocht, hij kwam ook kijken naar Coldplay en is naar het schijnt ook een heel grote fan van Lilly Allen. 

Naast Kings of Leon kreeg ook Lady GaGa een gouden plaat toegestopt voor 15.000 verkochte exemplaren van haar album “The Fame” in ons land. Grote slokop was echter Coldplay, van “Viva La Vida!” gingen ondertussen 100.000 stuks over de toonbank. Daarom kregen Chris Martin en Co, een speciale award, vlak voor hun optreden.
 
Eén miljoen euro, dat is het kostenplaatje om de veiligheid te garanderen tijdens vier dagen Rock Werchter. De organisatie draait voor 85% op eigen middelen om de veiligheid te waarborgen. De rest (15%) komt van de regering, de belastingbetaler dus. Volgens minister van Binnenlandse Aangelegenheden Guido De Padt, die op de weide een kijkje kwam nemen, staat een weekendje Werchter gelijk aan één miljoen euro aan manuren voor politie en ordehandhaving! Dat is een smak geld, maar nog niets in vergelijk met het kostenplaatje voor de twee testmatchen tussen Standard en Anderlecht (500.000 euro) en de Europese top in Brussel, die zelfs 25 miljoen euro kost op het gebied van veiligheid. 

Het Belgische publiek is volgens de artiesten, het beste publiek van de wereld. Een mooi compliment moet ik bekennen. 

Guy Garvey van Elbow, heeft een nieuwe rage uitgevonden! “De omgekeerde wave”! De man liet het publiek zich bukken, rij per rij, waardoor als het ware een ‘tsunami’-golf de weide overspoelde. 

Er was opvallend ook veel bekend volk op de weide van Werchter. Een greep uit het aanwezige BV- landschap: Piet Huysentruyt, Milow, Tom Helsen, Anne De Baetzelier, Minister Q of Vincent Van Quickenborne, Catherine Van Moerkerke, Bart De Wever en Zohra en Tom Helsen. 

De security had geen oog voor romantiek! Wanneer een jonge fan een (valse?) bloem wilde afgeven aan Lien De Greef, en daartoe op de nek van een vriend gehesen werd, sleurden de mensen van de security hem vliegensvlug naar beneden! 

De jongens van Limp Bizkit, The Streets en Hickey Underworld pakten ook met iets nieuws uit. Om de sfeer op de weide op te krikken, lieten zij iedereen zitten en toen iedereen even later opnieuw mocht rechtveren, slaagden de drie bands erin om een feestje uit te lokken op de weide. Niet gek bedacht in deze verzengende hitte. 

Geen act kreeg meer collega’s op de been dan de 61- jarige crazy Grace Jones. Stonden voor het podium mee te kreunen en te hijgen: Franz Ferdinand, Nick Zinner, Alex Kapranos en Karen O Vande Yeah Yeah Yeahs. Ook de mannen van Bois Noize en van Triggerfinger waren present. 

TV- één journalist Lieven Verstraete is fan van Grace Jones. De man had bij een eerder optreden in de AB, de opdracht gekregen en was er uitermate blij mee, om een interview af te nemen van de excentrieke popster. Veel geluk kende Lieven toen niet, want de harde koele tante, blies het interview af en daardoor zag Lieven een jeugdroom smelten als sneeuw voor de zon. Of het hem nu op de festivalweide van Werchter gelukt is, dat hebben we niet kunnen achterhalen.
Auteur: Eric Vanhooren

10:17 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: milow, tom helsen, anne de baetzelier, een miljoen euro, randweetjes rock werchter 08-07-2009 prins laurent heeft niet , hij kwam ook kijken naar coldplay en is naar het schijnt ook een, naast kings of leon kreeg ook lady gaga een gouden plaat toegest, van viva la vida gingen ondertussen 100 000 stuks over de too, een speciale award, vlak voor hun optreden, dat is het kostenplaatje om de veiligheid te garanderen tijdens , de belastingbetaler dus volgens minister van binnenlandse aange, die op de weide een kijkje kwam nemen, staat een weekendje werchter gelijk aan een miljoen euro aan man, maar nog niets in vergelijk met het kostenplaatje voor de twee t, die zelfs 25 miljoen euro kost op het gebied van veiligheid, er was opvallend ook veel bekend volk op de weide van werchter , minister q of vincent van quickenborne, catherine van moerkerke, bart de wever en zohra en tom helsen, de jongens van limp bizkit, the streets en hickey underworld pakten ook met iets nieuws uit , lieten zij iedereen zitten en toen iedereen even later opnieuw m, slaagden de drie bands erin om een feestje uit te lokken op de w, geen act kreeg meer collega s op de been dan de 61- jarige crazy, nick zinner, alex kapranos en karen o vande yeah yeah yeahs ook de mannen va, tv- een journalist lieven verstraete is fan van grace jones de , de opdracht gekregen en was er uitermate blij mee, om een interview af te nemen van de excentrieke popster veel ge, want de harde koele tante, blies het interview af en daardoor zag lieven een jeugdroom smel, dat hebben we niet kunnen achterhalen |  Facebook |

Commentaren

goeie morgen Tilly is me wat te druk om daar naartoe te trekken
ook zijn de aanwezige artiesten niet echt mijn ding :-)
fijne zondag Tilly
groetjes

Gepost door: Borriquito | 19-07-09

Tilly, Naar wij vernomen hebben zou de Prins niet alleen fan zijn van Lilly Allen, maar ook van de Noorse groep ‘Röyksopp’ waarvan Torbjorn Brundtland en Svein Berge de fakkeldragers zijn.
Nog een fijne zondag.

Groetjes

Gepost door: Swiepke, | 19-07-09

De commentaren zijn gesloten.