18-07-09

Tom Dice: “Het muzikantenleven kan je vergelijken met een dobbelsteen.” [11-07-2009]Tom Dice heeft zijn debuut op het Hit The Road-podium niet gemist. Met zijn accoustische versie van de Leona Lewis-song ‘Bleeding Love’ is hij bijna op elk radiostation te

Tom Dice: “Het muzikantenleven kan je vergelijken met een dobbelsteen.” [11-07-2009]
Tom Dice: “Het muzikantenleven kan je vergelijken met een dobbelsteen.”Tom Dice heeft zijn debuut op het Hit The Road-podium niet gemist. Met zijn accoustische versie van de Leona Lewis-song ‘Bleeding Love’ is hij bijna op elk radiostation te horen. Een regelrechte hit is in de maak. Backstage bij Hit The Road hadden we een babbeltje met één van de nieuwe discipilen van Maurice Engelen. Zes maanden na zijn grote X Factor-avontuur is zijn eerste single nu in de platenwinkels te koop. “Eindelijk uit zou ik niet durven zeggen. Maar toch is het wel op tijd uit. De voorbije maanden heb ik in eerste instantie mijn school afgewerkt. Dit heeft geresulteerd in uitstekende punten. Het enige wat ik nu nog moet doen is inhaalstage in de grote vakantie. Op zich is dat echter met mijn muzikale ambitie goed te combineren. Nu moet ik immers niet met mijn hoofd tussen de boeken steken. En dat is voor mij persoonlijk een heel grote stap vooruit.”

Zomerwerk
“Het eerste liedje heeft misschien lang geduurd .Toch geloof ik aan de ene kant niet dat het publiek mij al volledig was vergeten. Deze single beschouw ik als een teken van leven. Omschrijf het als een geheugensteuntje, dat ik er nog ben. Deze zomer staan vooral mijn stage en mijn muziek centraal. Het aantal optredens ligt bewust wat lager omdat ik echt met goede nummers naar het grote publiek wil stappen. Ik kom de studio niet uit vooraleer mijn nummer op en top zijn. Volgens mij werkt het helemaal niet wanneer ik op het podium stap met liedjes, die niet volledig af zijn. Dat zal het publiek trouwens ook niet aanvaarden.”

Jasper Erkens
“Mijn genre is moeilijk te omschrijven. Accoustische pop-rock ligt er heel dicht tegen. Toch tracht ik in mijn muziek een combinatie van verschillende stijlen met elkaar te verweven. Je kan moeilijk zeggen dat ik hetzelfde geluid heb als Milow en Jasper Erkens. Zij zijn wel ergens mijn maatstaven. Het klopt effectief dat Jasper amper 16 jaar is. Maar toch is en blijft hij een steengoede muzikant. Daar bestaat geen seconde twijfel over. Alhoewel hij jonger is dan ik, zit hij al langer in de muziekindustrie.3

Bleitnummer
“Bleeding Love was een ommezwaai in het X Factor-verhaal. In de kranten toen las je altijd maar over Rodwan, Stephanie en Karim als grote talenten. Over mij werd nooit gesproken. Met mijn versie van ‘Bleeding Love’ kon ik tonen dat ik ook iets in mijn mars had. Van de ene dag op de andere stond ik ineens centraal in het wedstrijdgegeven. Ik denk wel dat mijn versie iets geeft aan de mensen. Persoonlijk vind ik dat het een ‘bleitnummer’ is geworden. Maar ach ja, dat mag wel tussen al dat uptempo-zomergeweld.”

Maurice
“Op X Factor blik ik positief terug. Toen was ik wel teleurgesteld omdat ik net niet gewonnen had. Die teleurstelling is achteraf omgezet naar blijdschap.. Ik ben zielsgelukkig dat ik samen met de broertjes Mathieu & Guillaume in het nieuwe project van Maurice Engelen mocht stappen. Maurice vertrouw ik voor de volledige 100%. In de wedstrijd werkten we al goed samen en ik ben ergens wel blij dat ik deze samenwerking kan verder zetten. Maurice en ik hebben ook afgesproken dat hij me mijn creatieve vrijheid geeft.

Dobbelsteen
“Tom Dice is mijn artiestennaam. Hierin zit de naam van mijn groepje. Hiermee wil ik aantonen dat ik mijn roots niet verloochen. Vroeger kreeg ik al als bijnaam Tom van The Dice. En op zich klinkt Tom Dice best wel goed. De betekenis van Dice is dobbelsteen. Maar een muzikantenleven kan je ergens vergelijken met een dobbelsteen. Soms gooi je een 1 en soms een 6. Ach, je hoort me niet klagen. Nu noemen ze me tenminste niet Tom van X Factor. Of die associatie er nog altijd is .. Absoluut, ik ben daar immers begonnen. Dat vergeet het grote publiek niet zo snel. Maar met de hand op mijn hart zeg ik dat ik Maurice als mijn grote ontdekker beschouw en niet de productieploeg van X Factor.

Commentaren

goeie morgen Tilly het is voor de artiesten altijd bang afwachten of het publiek hun plaat goed zullen vinden
fijne zaterdag Tilly
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-07-09

Tilly, Hij is echt een zeer getalenteerd artiest en een uniek figuur.Hij heeft een enorm goede stem en de looks.
Nog een prettige en aangename zaterdag.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 18-07-09

Dag Tilly ik kom je een fijn weekend wensen

Gepost door: Yolanda | 18-07-09

De commentaren zijn gesloten.