16-07-09

Muziektoppers" verdient echt beter! [10-07-2009]Wat heeft de zee en de stad Middelkerke met muziek, vragen velen zich af. En wie zich dat zeker ook zullen afvragen zijn producent Sammy Van den Bergh en Guy Broeckhove. Zij vallen vermoedelijk van de ene ve

Muziektoppers" verdient echt beter! [10-07-2009]

"Muziektoppers" verdient echt beter!Wat heeft de zee en de stad Middelkerke met muziek, vragen velen zich af. En wie zich dat zeker ook zullen afvragen zijn producent Sammy Van den Bergh en Guy Broeckhove. Zij vallen vermoedelijk van de ene verbazing in de andere. Bij de opnamen in Bobbejaanland, enkele weken terug, was het programma op sterven na dood, wegens amper belangstelling, bij de opnamen aan zee in Middelkerke op 5 juli, stonden maar eventjes een dikke 3.000 muziekfanaten voor de bühne! Een muzikale verrijzenis die kan tellen en die hopelijk het puike programma ‘de boost’ geeft dat het verdiend. Want zeg nu zelf……. “Muziektoppers” is een nieuw tof muzikaal tv-programma, dat vele muziekliefhebbers en zeker ook de artiesten een hart onder de riem steekt. “Muziektoppers” hoort aan de top en hoort daar te blijven! 

Middelkerke heeft muziektraditie!
Twee weken terug vreesde iedereen nog voor de toekomst van ‘Muziektoppers’, de nieuwkomer bij S-televisie. De opnamen in Bobbejaanland lokte amper een dikke honderd mensen! Niet genoeg dus om directie, sponsors en makers van het programma, er te kunnen van overtuigen door te gaan. Een dergelijk muziekprogramma in elkaar boxen, kost immers handenvol geld!
Maar producent Sammy Van den Bergh, zette echt alles op alles en trok met zijn muziekkaravaan richt Belgische Kust, richting Middelkerke. En jawel, tot eenieders verbazing lieten de muziekliefhebbers, de toeristen en de inwoners van de kuststad, de programmamakers niet in de steek. 

Hoe komt dat toch vraagt een mens zich dan af, maar een pasklaar antwoord is daar zomaar niet voor te vinden. Wat we wel met stellige zekerheid weten is dat Middelkerke natuurlijk sinds jaar en dag een muzikale traditie heeft. Denken we maar glorierijke succesvolle programma’s als: de Gouden Sirene, de Baccarabeker, Margriet aan Zee en de Muziekdoos met Johan Verstreken, om nog maar niet van Zomerhit te spreken! Het minste dat daar iets te doen is, stromen de mensen toe. 

Ideaal platform voor Vlaamse artiesten! 
Dergelijk muziekprogramma is dan ook een ideaal platform zeker voor opkomend talent, maar ook voor de al gevestigde waarden! Het gaat niet goed in de muziekindustrie, dat beweerd althans iedereen, dus laten we alle kansen die geboden worden, met beide handen grijpen!
Wij van Mediawatchers hebben als kleine internetspeler aan niemand lessen te geven, maar ik vind dat de nationale pers: Radio, Tv, alle dag- en weekbladen, toch iets meer aandacht zouden mogen besteden aan dit toch wel fantastisch muziekprogramma en aan al dat opkomend talent dat Vlaanderen rijk is! 

Als er een artiest in het nieuws komt, is het meestal iemand die zijn carrière al in volle bloei is, voor de anderen is er soms eens plaats en de grote groep artiesten, vergaat bij manier van spreken van de honger in de vergeetput!
Middelkerke kreunde bij de opnamen onder de zon en alle artiesten van Eddy Wally, Luc Steeno en Willy Sommers, tot Wendy Van Wanten, Garry Hagger, Lester en Abdou, Ellen, Jana, Kaye Styles, Hanny-D, Mieke en nog tal van anderen die de revue passeerden; allen hadden ze er zin en brachten topentertainment om ‘U’ tegen te zeggen. Een programma echt om te koesteren. 

Muziektoppers wordt uitgezonden op “S”-Televisie! Spijtig dus als je digitaal kijkt via ‘Belgacom’-tv! Maar nog veel spijtiger is dat zo’n mooi tv-programma niet nationaal te bekijken valt. Televisiestations zouden eigenlijk de handen in elkaar moeten slaan en overkoepelend hun commerciële belangen aan de kant moeten zetten, dit in het belang van de televisiekijker! De dag dat gebeurt, zal ik geloven dat er een God bestaat die echt van muziek 

houdt! Er is dus nog heelwat werk aan de winkel in Vlaams showbizz- en tv-land, maar dat
sluit niet uit dat de programmamakers zeker wat extra aandacht verdienen van al wie in de media werkzaam is! 

Uitzendingen:
Muziektoppers is een 35 minuten durend programma dat uitgezonden word op “S”-televisie. Opname 7 van in Middelkerke, wordt uitgezonden vanaf 8 tot en met 21 augustus. Aflevering 8 is op de buis te zien van 22 augustus tot 5 september. Het programma valt telkens te bekijken op vrijdag om 11u55 en 19u15, op zaterdag om 04u25, op zondag om 16u30 en 22u55, op maandag om 13u20 en 0u30, op dinsdag om 13u20 en 20u20, op woensdag om 14u00 en 21uur en op donderdag om 07u50, 13u10 en 23u05
Auteur: Eric Vanhooren

10:36 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: muziektoppers |  Facebook |

Commentaren

Goede morgen, Men lanceerde nu ook een eigen website met het laatste nieuws over de huidige en de komende uitzendingen.
Nog een zonnige en aangename donderdag.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 16-07-09

hallo Tilly zal er ook wel mee te maken hebben dat vele mensen eens naar zee trekken als het goed weer is en dan zoiets meepikken terwijl ze er toch zijn
fijne donderdag Tilly
groetjes

Gepost door: Borriquito | 16-07-09

De commentaren zijn gesloten.