14-07-09

UB40 : terug van nooit weggeweest ! [05-07-2009]Het Openluchttheater Rivierenhof ontvangt deze zomer een aantal grote namen.

UB40 : terug van nooit weggeweest ! [05-07-2009]
UB40 : terug van nooit weggeweest !Het Openluchttheater Rivierenhof ontvangt deze zomer een aantal grote namen.
UB40 mag zeker tot één van de absolute topaffiches genoemd worden.
Afgelopen zaterdag gaven zij een concert, dat zorgde voor een uitverkocht en tot aan de nok gevulde tribune.

De heren van UB40 maken al meer dan 30 jaar muziek. Toen een groepje werkloze vrienden met een gezamenlijke liefde voor reggae besloot de band op te richten, hadden zij nooit kunnen denken dat hun carriere zo’n vaart zou lopen.

Alle ingrediënten waren zaterdag aanwezig om er een heus reggae-feestje van te maken.
Zwoele temperaturen, zuiderse drankjes, we waanden ons haast op Jamaïca.

De sfeer zat er dan ook meteen in met klassiekers als “One in Ten” en “Here I Am (Come and take me)”, tijdloze nummers die iedereen dan ook luidkeels kon meezingen.

Tijdloos kan je eigenlijk al hun nummers bestempelen, je moet al écht geen greintje ritme in je lijf hebben, om stil te blijven zitten op hun muziek.
Gaandeweg stroomde de tribunes wat leger en de ruimte vóór het podium wat voller, en werd er enthousiast meegedanst.

De band speelde enkele nummers uit hun laatste album “Twentyfourseven”, maar toch waren het vooral de klassiekers die op het luidste gejuich werden onthaald.

“Sing our own song”, “Kingston Town”, “Cherry Oh Baby” en “King” zijn maar enkele voorbeelden van de waslijst hits die de revue passeerden.
Vele teksten zijn ook een aanklacht tegen oneerlijkheid of ongelijkheid in de wereld, gaande van apartheid tot gevangenen die onschuldig vastzitten.

Ook al heeft de band niet meer dezelfde samenstelling van weleer, hun professionalisme toont hoe goed ze wel allen op elkaar ingespeeld zijn. Bijna ieder bandlid krijgt ook zijn ‘moment de gloire’, en mag een nummer op de voorgrond brengen.
Onvermijdelijk aanwezig in elk nummer; de blazers die het herkenbare UB40-snuifje aan de reggae-muziek toevoegen.

Na bijna 2 uur entertainment ging het publiek nog eens uit zijn dak op “Rat in the Kitchen” en “Red Red Wine”.

De band trakteerde het publiek – waarvan sommigen zelfs de verplaatsing uit Nederland of Engeland hadden gemaakt – echter nog op een toegift van 3 liedjes, “Don’t break my heart” en afsluitende cover “Can’t help Falling in Love” brachten zelfs de laatste zittende zielen recht op de banken.
Auteur: Benny Bicker

Commentaren

hallo Tilly niet mijn favorite muziek
maar ja niet iedereen kan hetzelfde mooi vinden hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 14-07-09

Tilly, In de 30 jaar van haar bestaan heeft de band verschillende grote hits gehad, waaronder meerdere nummer 1-noteringen, voornamelijk coverversies.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 14-07-09

De commentaren zijn gesloten.