14-07-09

Sommers en ARS/Universal smeden deal voor vier albumsl! [09-07-2009]Willy Sommers is opnieuw hot in het Vlaamse muzieklandschap. De Vlaamse zanger die op 9 augustus aanstaande 57 wordt, heeft een deal gesloten met het platenhuis ARS/Universal, dat plannen

Sommers en ARS/Universal smeden deal voor vier albumsl! [09-07-2009]
Sommers en ARS/Universal smeden deal voor vier albumsl!Willy Sommers is opnieuw hot in het Vlaamse muzieklandschap. De Vlaamse zanger die op 9 augustus aanstaande 57 wordt, heeft een deal gesloten met het platenhuis ARS/Universal, dat plannen heeft met de zanger voor minstens vier nieuwe albums! “We gaan nog heel mooie dingen verwezenlijken”, zei een gelukkige en breed lachende Willy Sommers na het ondertekenen van het contract. 

Terug van weggeweest!
Met het ondertekenen van dit nieuwe contract, begint de Vlaamse crooner aan een nieuwe mijlpaal in zijn carrière. Dertig geleden tekende Willy De Gieter – want zo is de werkelijke naam van Sommers- al bij Polygram, nu het huidige Universal Music; en nu na dertien jaar keert Willy naar zijn oude stal terug. 

“Het zijn moeilijke tijden in de muziekindustrie, maar hier durft men toch nog te investeren en steekt men de nek uit, ook voor Vlaamse artiesten”, zegt Willy Sommers fier. “Een contract voor minimum vier nieuwe albums, sleep je zomaar niet in een twee drie in de wacht.” 

Willy Sommers die in het verleden al hits scoorde met o.a. ‘Zeven Anjers, Zeven Rozen’ (goed voor meer dan 100.000 verkochte plaatjes in Vlaanderen), ‘Sympathie is geen Liefde’, ‘Weet je nog die slow’ en ‘Van ’s morgens tot ’s avonds’ en recentelijk nog met ‘Laat de zon in je hart’; dankt deze deal aan zijn puike prestaties op het Schlagerfestival in Hasselt! “Toen ik merkte wat Willy op vandaag nog allemaal bij de Vlaamse mensen op muzikaal gebied losmaakt, wist ik ogenblikkelijk dat we samen iets moesten doen”, verklaart ‘Universal’-baas Patrick Busschots in Het Laatste Nieuws. “Dit is een stevig contract, maar Willy Sommers is dan ook een levende legende in het Vlaamse genre. We gaan nog een succesvol hoofdstuk toevoegen aan zijn al imposante carrière! Het Vlaamse lied is verre van dood”, onderstreept een lachende Patrick Busschots.
Auteur: Eric Vanhooren

De commentaren zijn gesloten.