27-06-09

Yasmine: “we zullen je eeuwig koesteren in ons hart!” [26-06-2009]Muzikaal Vlaanderen is in shock. Met verbijstering vernamen we het overlijden van de 37-jarige Hilde Rens, beter bekend als de Vlaamse zangeres ‘Yasmine’. Zij werd op 3 maart 1972 geboren i

Yasmine: “we zullen je eeuwig koesteren in ons hart!” [26-06-2009]
Yasmine: “we zullen je eeuwig koesteren in ons hart!”Muzikaal Vlaanderen is in shock. Met verbijstering vernamen we het overlijden van de 37-jarige Hilde Rens, beter bekend als de Vlaamse zangeres ‘Yasmine’. Zij werd op 3 maart 1972 geboren in Kontich en heeft zichzelf van het leven beroofd.

Yasmine haar lichaam werd rond 14 uur gevonden door een wijkagent, bij een schuur niet zover van haar woonplaats. De zangeres- en televisiepresentatrice, had zich verhangen aan een boom nabij het huis van haar zus in Kontich.

Yasmine was een fantastische zangeres, singer –songwriter en televisiepresentatrice. Het nieuws sloeg bij de Vrt dan ook in als een bom, want zij was een van de boegbeelden van de openbare omroep. Yasmine die onder andere ‘De Rode Loper’ en ‘Zo is er maar één’, een muziekprogramma waarin het Nederlandstalige lied centraal stond presenteerde, was een graag geziene figuur is het Vlaamse medialandschap en in showbizzland.

Pareltjes en juweeltjes van haar hand waren onder andere: ‘Ik was zo graag bij jou gebleven’, ‘Diep in mij’, ‘Porselein’ en Meisjes aan de macht’. Allemaal songs waarmee ze muzikaal Vlaanderen wist te beroeren en te ontroeren. Songs die voortaan tot het muzikale erfgoed van Vlaanderen behoren.

Yasmine, Vlaanderen zal U missen. Uw heengaan laat bij familie, vrienden, collega’s en al wie U van nabij of ver gekend hebben en de eer hadden met U te werken, een grote leemte na! Hopelijk vind je aan de overkant, eindelijk de rust en het geluk waarnaar je al zovele jaren snakte. Laat voortaan je ster schitteren aan het hemelse firmament en maak je omgeving daar gelukkig met al je mooie songs. Yasmine, we gaan je eeuwig koesteren in ons hart!

Breuk
Muzikaal Vlaanderen is in shock en van de kaart, want niemand had verwacht dat Yasmine zou beslissen uit het leven te stappen. Het ging Yasmine dit jaar niet voor de wind. Eind april 2009 raakte bekend dat aan haar huwelijk met Marianne Dupon (bekend en winnares van het tweede seizoen van het televisieprogramma De Mol) op de klippen was gelopen. Het weekblad ‘Story’ schreef deze week nog dat de Vlaamse zangeres en televisiepresentatrice, mogelijk na haar huwelijk ook haar baan zou verliezen. "De presentatrice is erg vermagerd, en was de laatste weken steeds minder present op het scherm", zo schreef het weekblad.

Eind april maakte Yasmine zelf, de breuk met haar partner Marianne Dupon bekend. 'We laten elkaar los’, vertelde ze toen. Yasmine en Marianne huwden in augustus 2003. In maart 2007 beviel Dupon van een dochtertje Ella Louise.

Yasmine zei, na eerdere relaties met tv-gezicht Dieter Troubleyn en presentatrice Alexandra Potvin, openlijk dat Marianne de vrouw van haar leven was.
Deze maand circuleerden er allerlei geruchten rond het ‘Eén’-gezicht. Sinds de scheiding was Yasmine volgens vrienden erg depressief. 'Onzin’, reageerde Yasmine toen op de roddels. 'Ik ben al gelukkiger geweest. Maar ik red me heus wel. En meer wil ik daarover eigenlijk niet kwijt.’

Yasmine, die zelf in Edegem woonde en na de liefdesbreuk met Marianne Dupon met een depressie kampte, was bij haar zus Inge langsgegaan in de Hoogbunderlaan in Kontich. Rond het middaguur haalde Inge haar kinderen van school en toen ze terug thuiskwam, was er geen spoor meer van haar zus. Toen Yasmine haar gsm niet meer beantwoordde, belde Inge de politie. Die vond na een korte zoektocht op 100m van het huis het stoffelijke overschot van de zangeres. Ze had een metalen draad aan een tak vastgemaakt en zich verhangen.

‘Holebi’-gemeenschap verliest icoon!
Op sociale netwerksite Facebook ontstonden meteen na het nieuws over het overlijden van Yasmine verschillende pagina’s. Op R.I.P. Yasmine staan al honderden reacties en velen uiten hun ongeloof en verbijstering. ‘België en de ‘holebi’-gemeenschap verliezen een icoon... niemand die het wil begrijpen, niemand die het kan begrijpen, alleen jij die het antwoord weet... slaap zacht Yasmine’, schrijft iemand. Verwijzingen naar haar liedjes komen vaak terug: ‘Gewoon geen woorden voor. Het liedje ‘Porselein’ klinkt nu dubbel zo hard.’

Hits- en TV- carrière
Als zangeres scoorde Yasmine hits als: 'Vraag me niet waarom', 'Meisjes aan de macht' en 'Porselein'. In 1991 debuteerde ze met haar album 'Mooi zo'. Ze toerde tegenwoordig ook met een theatershow rond liedjes van Leonard Cohen. Op 12 juli was er nog een optreden gepland op het festival van de Lage Landen op het Festivalpark in Eeklo, zo meldt haar website.

Yasmine begon haar televisiecarrière bij VTM. Ze presenteerde in 1993 onder andere het muziekprogramma Tien Om Te Zien. In 1998 stond ze als VJ mee aan de wieg van TMF Vlaanderen. Nadien kon Yasmine aan de slag bij Eén.

Ze begon als presentatrice van het showbizzprogramma ‘De Rode Loper.’ Yasmine
stond in 2004 tien jaar op de planken en heeft dit gevierd met de tour en cd ‘Liefde en liedjes.’ Ook in 2004 presenteerde ze de quiz Memento. In 2005 eindigde ze op nr. 363 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst. In 2006 was ze ook jurylid bij de preselecties van Eurosong.

In 2006, 2007, 2008 en 2009 presenteerde ze het muziekprogramma ‘Zo is er maar één.’ Bovendien was ze ook omroepster bij diezelfde zender. In 2009 was ze lid van de Raad van de Gouden Plaat in het ‘Eén’- televisieprogramma ‘Hartelijke groeten aan iedereen.’

In het voorjaar van 2009 maakte ze in opdracht van het Davidsfonds een tournee door Vlaanderen genaamd ‘Yasmine houdt woord.’ De start van deze tournee werd op 1 februari 2009 gehouden in de Ancienne Belgique te Brussel.

Discografie
Albums: 1991: Mooi zo; 1993: Als jij dat wil, 1995: Portfolio, 1997: Pret-a-porter, 1999: Blauw, 2001: Yasmine, 2004: Liefde en liedjes, 2004: Vandaag (het morgen van gisteren) en in 2006: Licht ontvlambaar.
Singels: Wie Denk Jij Wel Dat Je Bent, Vraag Me Niet Waarom en Hoog In De Wolken / Accrochee A Un Nuage (release in 1991); Zeven Dagen / Rusteloos, Twijfels / Beter en Waar Jij Gaat / Alles Draait Om Jou release 1992); In Kleur en In De Regen Gedanst (release 1993); Dromen Van Het Leven / Stilstaan (release 1994); Ik Was Zo Graag Bij Jou Gebleven en Ik Tover Jou (release1995); Nooit Nog Een Andere / Afscheid, Diep In Mij, Kikkerkoel / Lach Naar Het Leven en Porselein (release 1996); Altijd Weer Tikt De Klok / De Klok Tikt Verder, Zoals Jij / 1000 Woorden en Da's Een Goeie Vraag / Doorgaan (release 1997); Tot Leven Gewekt / D'as Een Goeie Vraag (live), Meisjes Aan De Macht / Kus Me, Kus Me en Slaaf / Luka (release 1998); Helemaal / Als De Liefde Wint en Won't Let You Down Kerstwensen van Radio Donna met The Hope Band (release 1999); Suzanne (duet met Frank Boeijen) en Vuur (met De Miekes) (release 2000); Ken Je Dat Gevoel (release 2001); Briefje t.v.v. Levenslijn kinderfonds 2002 en Weakuit de film Alias (release 2002); Fietsen en liefde (het Gordellied) (release 2003) en Dans Me waarvan de release gebeurde in 2005.

De redactie van Mediawatchers/Zangtalent, wenst familie, vrienden, collega’s en fans, veel sterkte in deze droevige dagen
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

Tilly, Ik wens de hele familie van YASMINE veel sterkte toe. Ik heb nog steeds haar eerste plaat . Ze was een mooie madam met prachtige muziek. Yasmine,iedereen zal je missen.

Groetjes.


Gepost door: Swiepke, | 27-06-09

goeie morgen Tilly jammer dat zoiets kon gebeuren
ze moet heel diep gezeten hebben om zoiets te doen
een mooie dame in de fleur van haar leven, beslist dat ze niet meer verder wil leven, jammer
groetjes

Gepost door: Borriquito | 27-06-09

In memorium of Yasmine Het is de voorbije week wat geweest, Michael en Yasmine, 2uitstekende zangers op hun eigen terrein en naar hun eigen kunnen ,op hun eigen manier.Als fan van Willy Sommers volgde ik Yasmine toen ze samen met hem 10 om te zien presenteerde.Jammer ,veel te vroeg gebeurd dit maar ik kan dit wel aanvaarden en mij erbij neerleggen.
Een tekst van haarzelf zegt hier alles over,
IK RAAKTE JE KWIJT
EN DAARDOOR MEZELF
DUS GING IK WONEN IN HET HUIS VAN KWIJT
WANT DAAR WAS JE TENMINSTE NOG
WEL TOCH VOOR EEN TIJD.

yASMINE, i love you ,have peace

Gepost door: JENNY | 27-06-09

Tilly, Kom je een fijne en aangename zondag wensen.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 28-06-09

De commentaren zijn gesloten.