18-06-09

Claudio & Gaëlle (Winnaars Mijn Restaurant!-Seizoen 2) : "Binnen vijf jaar graag een ster voor Dell´Anno." [04-06-2009]De kogel is door de kerk. Ruim anderhalf miljoen mensen zagen dinsdagavond Claudio & Gaëlle met hun restaurant Dell’Anno het tweede seiz

Claudio & Gaëlle (Winnaars Mijn Restaurant!-Seizoen 2) : "Binnen vijf jaar graag een ster voor Dell´Anno." [04-06-2009]
Claudio & Gaëlle (Winnaars Mijn Restaurant!-Seizoen 2) : "Binnen vijf jaar graag een ster voor Dell´Anno."De kogel is door de kerk. Ruim anderhalf miljoen mensen zagen dinsdagavond Claudio & Gaëlle met hun restaurant Dell’Anno het tweede seizoen van Mijn Restaurant winnen. In een uitermate spannende finale versloegen ze de Limburgers Ann & Tom. Bigarreaux gaat definitief dicht. Dell’Anno krijgt een vast stekje in het Kortrijkse restaurantgezelschap. De dag na de grote finale hadden we een uitgebreid gesprek met de winnaars Claudio & Gaëlle in de VTM-gebouwen. “The day after geeft ons een heel goed gevoel vanbinnen. Tijdens de finale was het ongelooflijk spannend Zulke kriebels in onze buik hebben we nog nooit eerder meegemaakt. En zeg nu zelf … Wij hebben stormen moeten trotseren tijdens het Mijn Restaurant-parcours. Claudio bleef het minst van alle deelnemers gespaard. Wanneer zijn uitspraken niet waren uitgezonden, waren we voor kijkend Vlaanderen ongetwijfeld nog meer in de favorietenrol geduwd. De jurycommentaren waren enorm lovend. Omwille van die Claudio-uitspraken over het personeel, werd het nog enorm spannend. Rani heeft achteraf aan ons nog bevestigd dat het een heuse nek-aan-nek-race was. Wij zijn het daar volop mee eens. Volgens ons was het verschil echt minimaal.”

2 maanden
“Je kan van niemand verwachten dat ze een perfect restaurant op poten zetten in een periode van twee maanden. Dat gaat gewoonweg niet. Wij hebben ons vanaf het begin geconcentreerd op het belangrijkste van een restaurant. En dat zijn in eerste instantie: de klanten. En wat zijn de vereisten van een klant .. .Ze moeten een goede service hebben en daarnaast ook lekker eten op hun bord. Bij een restaurant moet je een sympathieke bediening geven aan de klanten. Een doorsnee klant moet niet bediend worden door een ober, die een bagage vol kennis heeft over wijn. Dat interesseert de mensen niet. Als klant wil je gewoon een toffe avond beleven. Ik denk dat bij Dell’Anno twee sympathieke kelners in de personen van Pieter en Brecht rondlopen, die perfect aan dit profiel voldoen.”

Ster
“Peter Goossens en Sergio Herman waren lovend over Claudio’s kookkunsten. Een grotere voldoening kan je gewoon niet hebben. Wanneer je daarenboven nog een goede commentaar van de mensen van Gault Millaut en van de recensent van de Michelin Gids krijgt, kan het gewoon niet stuk. Deze mensen scheppen een vorm van meerwaarde over de kunst van het restauranthouden. Door hun commentaar groei je alleen maar. Ja, wij ambiëren een ster. Maar nu nog niet, binnen een vijftal jaar of zo (lacht).”

Camera
“Tijdens de opnames waren de camera’s er vaak te veel aan. Maar je moet in je hoofd een zekere knop omzetten dat je jezelf niet mag laten inpalmen. We waren soms te fel bezig met de zaak in plaats van rekening te houden met de camera’s. De impact van beelden is toch groter dan je denkt.”

Kortrijk
“Kortrijk is een goed uurtje rijden van onze thuishaven Knokke. Met de overwinning van Mijn Restaurant op zak gaan we nu op zoek naar ons eigen stekje in Kortrijk. De inwoners van deze Guldensporenstad hebben echt getoond dat ze volks zijn in hart en nieren. Ze staan voor de volledige 100% achter hun stad. Wanneer ik dinsdagavond al dat volk zag, schrok ik er werkelijk van. Nooit had ik zo’n grote hoeveelheid volk verwacht voor een programma als Mijn Restaurant. “

20 juni
“Wat nu? Nu nemen we een welverdiende vakantie. Ver weg van hier. We willen absoluut een kleurtje opdoen (lacht). Binnenkort gaat Dell’Anno opnieuw open. Na 20 juni kan je ons terug in de Oude Dekenij van Kortrijk vinden. Een paar zaken gaan veranderen. Maar dat zijn vooral de kleine dingetjes in ons restaurant. Een rekje hangen op een plaats, waar er nog geen hing. Voor de grote veranderingen hebben we nu geen tijd. Dat zal in de loop van de komende maanden wel komen.”

Jong
“Het dringt nog niet tot ons door dat we het restaurant hebben gewonnen. Maar het geeft ons echt een enorme voldoening. We waren de jongsten van het gezelschap notabene met het jongste team. Het streelt ons ego wel dat we nu ons eigen restaurant hebben. Maar ik denk dat het besef pas zal komen als we straks naar Kortrijk rijden. Ach, zie ons hier zitten … de twee snotneuzen met hun eigen restaurant … “
Auteur: Bart Liekens

Commentaren

hallo Tilly ze zullen dat wel verdiend hebben zeker
maar zo'n 'wedstrijden', da's alleen maar geldklopperij met al smssen
ik doe daar niet aan mee
fijne donderdag Tilly
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-06-09

De commentaren zijn gesloten.