16-06-09

Jelle Cleymans vrank en vrij over zijn professionele toekomst [01-06-2009]Jelle Cleymans is beetje bij beetje aan een nieuw hoofdstuk begonnen in zijn professionele carrière. Waar we hem vroeger nog kennen als het tieneridool uit Spring, gaan de wegen van

Jelle Cleymans vrank en vrij over zijn professionele toekomst [01-06-2009]
Jelle Cleymans vrank en vrij over zijn professionele toekomstJelle Cleymans is beetje bij beetje aan een nieuw hoofdstuk begonnen in zijn professionele carrière. Waar we hem vroeger nog kennen als het tieneridool uit Spring, gaan de wegen van Jelle meer en meer naar het theater toe. Rollen in Kuifje en Daens, een kleinkunsttournee die op poten staat …. Het leventje van Jelle neemt een sneltreinvaart. Een poosje geleden spraken wij met Jelle vrank en vrij over zijn professionele toekomstplannen.  

Toekomst
“Ik zit met enorm veel plannen voor de toekomst. In het najaar ga ik een kleinkusttournee door Vlaanderen doen met Yasmine en Lucas Van Den Eynde. Daarnaast heb ik samen met mijn moeder een boek gemaakt. Hiervoor heb ik de muziek geschreven. In mei zijn we met de opnames hiervoor begonnen. Op artistiek vlak is dit enorm spannend. Ook al bereik ik hiermee minder mensen dan ik ooit met een groep als Spring zou doen. Ik ben echt een freelance-man geworden. Maar dat is ook wie ik echt ben. Ik ben ook graag iemand, die van tijd tot tijd eens afwisselt. Mensen omschrijven me nu als een musicalman. Maar neen, dat ben ik niet. Ik speel wel in een musical mee. Naast musical doe ik daarentegen ook nog een pak andere dingen.” 

Spring
“De Spring-associatie zit er bij heel veel mensen nog in. Maar het begint langzaam aan te veranderen door mijn andere uitstapjes. Dat zal alleen nog maar scherper worden naar de toekomst toe. Neen, dit is niet de verborgen kant van Jelle Cleymans. Dit is hoe ik in werkelijkheid ben. Ik ben gewoon een jonge kerel, die graag met muziek bezig is en ook graag muziek schrijft. Ja, er waren in het begin mensen die twijfelden aan de combinatie tussen Jelle Cleymans en het betere Nederlandstalige lied. De strijder in mij is daar vrij fel in. Toch kijk ik niet neer op een avontuur zoals Spring. Het was de mooiste leerschool, die ik mij kon inbeelden. Nooit zal je me daarover iets negatiefs horen zeggen. Het is tekenend dat ik nog steeds samen werk met de muzikanten van toen.” 

Clichés
“Om de clichés bij het grote publiek te overwinnen zijn rollen in een musical zoals Daens heel dankbaar. Bij een musical als Kuifje werd veel sneller gezegd dat het opnieuw voor kinderen was. Bij Daens was dat iets anders. Bij die musical was het leuk om dat je daar echt in kan spelen. En het is net deze kant, die ik lang niet van mezelf heb kunnen tonen. Veel mensen dachten dat ik niet kon acteren omdat ik in Spring heb meegespeeld. Daar moet je vrij ‘groot’ acteren. Dit was de stijl, die ook van mij werd gevraagd. Als je puur acteertechnisch mijn rol in Thuis vergelijkt met mijn rol in Spring, zal je constateren dat er een immens verschil in zit. Je wordt ook ouder en je krijgt meer ervaring.” 

Koen Wauters
“Ik denk echt wel dat mijn muzikale toekomst in het theater ligt. Onlangs heb ik een theatertourneetje samen met mijn mama gedaan rond haar kinderboek. Deze voorstelling bestond uit half theater en half muziek. Dat was voor de volledige 100% mijn ding. Naar de toekomst toe, zie ik het echt wel zitten om zulke tourneetjes nog meer te doen. Wanneer ik naar Koen Wauters ga kijken in het Sportpaleis, ben ik gezond jaloers. Voor éénder welke artiest moet dit ronduit fantastisch zijn. Aan de andere kant ben ik daarentegen ook realistisch genoeg dat ik daar nooit zelf zal staan. Wat Koen op muzikaal heeft gepresteerd, kan ik niet.”
Auteur: Bart Liekens - Foto: Jan Liekens

Commentaren

Tilly, waar is de tijd toen hij nog als tieneridool bij "Spring" was.
Nog een fijne dinsdag.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 16-06-09

De commentaren zijn gesloten.