08-06-09

Een zomer zonder sterren voor Geena Lisa [27-05-2009]De voorbije vijf jaren werd het telkens een zomer met een heel pak Fata Morgana-sterren voor Geena Lisa. Dit jaar is het niet meer zo. Fata Morgana nam vorig jaar in Kortrijk met de nodige bravoure afsc

Een zomer zonder sterren voor Geena Lisa [27-05-2009]
Een zomer zonder sterren voor Geena LisaDe voorbije vijf jaren werd het telkens een zomer met een heel pak Fata Morgana-sterren voor Geena Lisa. Dit jaar is het niet meer zo. Fata Morgana nam vorig jaar in Kortrijk met de nodige bravoure afscheid van het grote publiek. Uit het oog is daarom niet uit het hart. Waarmee gaat een Fata Morgana-presentatrice zich bezighouden tijdens de zomer? Wij liepen Geena Lisa tegen het lijf tijdens de grote Radio 2-persconferentie en vroegen het haar. “2009 wordt inderdaad een zomer zonder sterren. Bij momenten zal ik het Fata Morgana-gebeuren ontzettend hard missen. Maar weet je … Bij Fata Morgana heb ik een dubbel gevoel. Aan de ene kant ben ik blij dat ik eens een ‘rustige’ zomer tegemoet ga. Zo kan ik voor het eerst sinds lang op zomervakantie gaan. Dat zat er de voorbije vijf jaren niet meer in. Aan de andere kant was het zo leuk om te doen. Ik heb daar met enorm fijne mensen mogen samenwerken. De crew van heel Fata Morgana ga ik missen. Het wegvallen van Fata Morgana betekent echter niet dat ik helemaal stil val. Naast het radiomaken, loopt het omroepwerk gewoon door. Ik heb ook een rubriek in 1000 Zonnen en Garnalen. Je zult me zeker niet horen klagen.”

Walter & Steph
“De Raadkamer op zich is een radiospel met vier raadsleden en een publiek, dat er bij zit. Het is net het publiek dat optreedt als volksjury. Tijdens de zomer gebeurt dat niet. Bij ‘De Vrienden van de Raadkamer’ is het geheel een pak intiemer. Zo zit ik alleen in de studio met de gasten . Zij mogen de leukste humorstukjes uit de voorbije seizoen kiezen. Maar het blijft niet alleen daarbij. Ook fragmenten uit het VRT-archief en stukjes uit DVD’s van Standup-comedians mogen gekozen worden. Mijn eerste gast is bijvoorbeeld niemand minder dan Walter Capiau. Hij heeft enkele pareltjes uit Capriolen gekozen. Vergeet niet dat Walter de trendsetter was op het vlak van radiohumor. Destijds heeft hij daar nog enkele mooie prijzen voor gekregen. Ik geef grif toe dat zijn Capriolen ver in mijn geheugen zaten. Toch is het wel leuk om ze een keertje terug te horen. Naast Walter komen er nog tal van andere bekende mensen langs. Ook mijn Fata Morgana-collega Steph komt een bezoekje brengen. Ik wist wel dat hij vaak naar het programma luisterde. En het gaat enorm leuk worden om hem nog een keertje terug te zien.”

Muziek
“Op muzikaal vlak ga ik gewoon heel veel spelen, spelen en nog eens spelen met Plane Vanilla. Met albums en singles wil ik me niet meer bezig houden. Ik vind het persoonlijk enorm leuk om te performen, te zingen en op het podium te staan. Maar het gedoe dat er bij komt om een plaat te promoten, doe ik niet graag. Ik heb het volste begrip dat een singer-songwriter dat doet. Maar dat ben ik niet. Ik heb liever the real stuff. Het liefste wat ik doe is het genot van muziek te maken. Hetgeen er bij komt, boeit me niet.”

Auteur: Bart Liekens

De commentaren zijn gesloten.