31-05-09

Staande ovatie voor "Borsato"-film in Cannes! [23-05-2009]De Nederlandse film “The Silent Army”, werd op het Filmfestival van Cannes, ontvangen op een minutenlange staande ovatie en gaat dan ook ongetwijfeld een triomf tegemoet.

Staande ovatie voor "Borsato"-film in Cannes! [23-05-2009]
Staande ovatie voor "Borsato"-film in Cannes!De Nederlandse film “The Silent Army”, werd op het Filmfestival van Cannes, ontvangen op een minutenlange staande ovatie en gaat dan ook ongetwijfeld een triomf tegemoet.
De film is een iets aangepaste montage van de film "Wit Licht" met in de hoofdrol de Nederlandse populaire zanger Marco Borsato. Duidelijk fel geëmotioneerd, namen Marco Borsato en regisseur Jean van de Velde, het minutenlange applaus in ontvangst. 

Kindsoldaten!
"The Silent Army" vertelt het verhaal van een kok die een vriend van zijn zoontje probeert te bevrijden uit een leger van kindsoldaten. In de lichtjes aangepaste nieuwe versie, zit geen muziek meer en wordt het verhaal zonder flashbacks verteld. De eerste internationale recensies waren positief.
Na de voorstelling verdrongen de internationale journalisten en regelmatige bezoekers zich rond hoofdrolspeler Borsato en regisseur Jean van de Velde. "En deze mensen kennen mij dus niet als zanger hé", stamelt Borsato als een groep Italiaanse meisjes met hem op de foto willen. "We hebben een stem willen geven aan de kinderen zonder stem", legt Marco Borsato uit. "Dat is iets waar ik mij al tien jaar hard voor maak. Maar zelden heb ik het gevoel gehad zo goed te zijn gehoord als vandaag tijdens de filmvertoningen", onderstreept Marco terecht trots.
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

goeie morgen Tilly zullen we dat moeten onthouden en als de gelegenheid zich voordoet die film eens gaan bekijken
fijne zondag Tilly
groetjes

Gepost door: Borriquito | 31-05-09

Die film staat op mijn lijstje zeker weten!Een fijne zondag gewenst!

Gepost door: De Astroloog | 31-05-09

Tilly, Ga zeker naar die film kijken er is zoveel om te doen geweest.
Wens je nog een fijne en aangename maandag.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 01-06-09

De commentaren zijn gesloten.