30-05-09

Peter Goossens uit "Mijn restaurant" jaagt specialist in het harnas! [23-05-2009]Topkok Peter Goossens uit 'Mijn restaurant' heeft met zijn uitspraak dat Canadese kreeften smaakloos zijn, kreeftenspecialist Piet Devriendt, boos en woest gemaakt! Althans d

Peter Goossens uit "Mijn restaurant" jaagt specialist in het harnas! [23-05-2009]
Peter Goossens uit "Mijn restaurant" jaagt specialist in het harnas!Topkok Peter Goossens uit 'Mijn restaurant' heeft met zijn uitspraak dat Canadese kreeften smaakloos zijn, kreeftenspecialist Piet Devriendt, boos en woest gemaakt! Althans dat schrijft Het Nieuwsblad in zijn zaterdagkrant. Canadese kreeften zijn smakeloos', zei hij. 'Onzin. Hij moet zijn mond houden, want hij kent er de eerste letter niet van', zegt visrestaurantuitbater Piet Devriendt. Piet Devriendt, is uitbater van het Oesterpark in Blankenberge en is niet te spreken over de uitlatingen van topchef Peter Goossens over de Canadese kreeft. “Wat Goossens op tv verkondigt, is pure broodroof! Net zoals ik, werken er honderden restaurants met Canadese kreeft. Heel de sector wordt in een slecht daglicht geplaatst door die uitspraak. Peter Goossens zou zich beter moeien met wat in zijn keuken gebeurd in plaats van onwaarheden de wereld in te sturen. Hij is misschien wel een topkok, maar van Canadese kreeften kent geen moer!” 

Devriendt is echte kreeftenkenner- en specialist!
Peter Devriendt is een echte kreeftenkenner! “Sinds 1966 voer ik Canadese kreeften in en ze siert al ruim 25 jaar mijn menukaart. Bij mij krijgen de mensen een hele kreeft voor een prijs die even hoog ligt als een dessert op zijn menukaart! Ik ben al in zijn restaurant gaan eten en kreeg als voorgerecht een varkenspoot. Ik ben dan ook niet gaan zeuren in de pers dat een varkenspoot mij niet ligt”, fulmineert de Blankenbergse kreeftenspecialist. 

In het Oesterpark is de klant zeker van een vers product op zijn bord. “De kreeften worden rechtstreeks bij de Canadese producent besteld en per vliegtuig overgebracht. Ze worden hier in speciale waterbakken geplaatst zodat ze verder kunnen leven', benadrukt Devriendt. “Jaarlijks gaat hier maar liefst 25 tot 30 ton kreeften de deur uit, dus wie zal het beter weten denk je. Goossens reactie in het programma is dan ook totaal maar dan ook totaal misplaatst! Er is hier nimmer of te nog nooit, een klant komen klagen en zagen dat de kreeft minder goed van smaak zou zijn! 

Ik daag Peter Goossens uit om hier geblinddoekt het verschil te komen proeven tussen de Canadese en de kreeft uit de Oosterschelde waaraan hij de voorkeur geeft. Wedden dat hij een: het niet kan en twee: dat hij de uitdaging niet durft aan te gaan!”
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

Tilly, Straffe uitspraak van Peter Goosens..!
Wens je nog een zonnig Pinksterweekend.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 30-05-09

goeie morgen Tilly 'k zou er ook geen verschil tusen weten :-)
fijne zaterdag Tilly
groetjes

Gepost door: Borriquito | 30-05-09

Dit zou zonder twijfel moeten vervolgd worden vindt je niet Tilly?

Gepost door: De Astroloog | 30-05-09

Da's hier iets voor 'Wedden dat". Prettig PINKSTERweekend, Tilly!

Groetjes

Gepost door: Rudi | 30-05-09

Goedenavond Tilly :-) Ik wens je een fijn lang weekend.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 30-05-09

De commentaren zijn gesloten.