29-05-09

Producent Albert Verlinde beloont Marian met hoofdrol! [22-05-2009]Producent Albert Verlinde, die op Vtm op zoek gaat naar een”Maria” voor ‘The Sound of Music’, heeft “Marianne” als beloning een hoofdrol in de musical ‘Footloose’! Daarin zal Marian Van Kl

Producent Albert Verlinde beloont Marian met hoofdrol! [22-05-2009]
Producent Albert Verlinde beloont Marian met hoofdrol!Producent Albert Verlinde, die op Vtm op zoek gaat naar een”Maria” voor ‘The Sound of Music’, heeft “Marianne” als beloning een hoofdrol in de musical ‘Footloose’! Daarin zal Marian Van Klaveren (32), de rol vertolken van een mama van een stadsjongen, die het in een provincienest, aan de stok krijgt met de bekrompenheid van de gemeente. 

Emotioneel einde!
Marian Van Klaveren is misschien wel de meest besproken mama van de afgelopen maanden. Zij is mama van twee kinderen en verdeelde wekenlang, televisiekijkend Vlaanderen in twee kampen.
Marian deed zonder enig vorm van zangopleiding, een gooi naar de rol van ‘Maria’ in de ‘Vtm’-zoektocht “Op zoek naar Maria”, voor de Vlaamse versie van The Sound of Music. Uit honderden kandidaten overleefde zij de eerste test, viel na lang discussiëren af van de twintig Maria’s die uiteindelijk zouden strijden om die ene hoofdrol, maar werd door producent Albert Verlinde, als 21ste kandidate heropgevist. 

Marian trok mee naar Salzburg, doorliep de volledige stage met vallen en opstaan, maar overleefde tot eenieders verbazing. Tijdens de tv-shows kon ze wel de harten van televisiekijkend Vlaanderen bekoren, maar de jury niet. Toch draaide Marian ettelijke weken mee, want de Vlaamse kijkers stemden massaal op haar en zo ontweek Marian telkens de ‘sing-off.’ 

Maar week na week werd het moeilijker voor Marian, de kritiek bij de jury nam toe en ook collega-artiesten die niets met de wedstrijd te maken hadden, spuiden hun kritiek dat het niet mooi meer was. Tot overmaat van ramp moesten steengoede zangeressen die wel de nodige capaciteiten hadden en over een uitstekende stem beschikten, het strijdtoneel ten koste van Marian verlaten.
En Marian doodeerlijk, wist ook dat zij dergelijke rol eigenlijk niet aankon. 

Vandaar dat ze op een gegeven moment zelf een emotionele oproep deed naar kijkend Vlaanderen toe, van ….. ‘stem alsjeblieft niet meer op mij, want ik kan die rol niet aan!’ En Marian werd tot haar grote opluchting en deze van de jury en de andere kandidaten niet meer gestemd. Vlaanderen had haar oproep begrepen en deze gerespecteerd. 

Eerlijkheid beloond!
Die eerlijkheid van Marian Van Klaveren, levert haar nu de rol van haar leven op. Marian krijgt een hoofdrol aangeboden door producent Albert Verlinde, niet alleen producent van de Vlaamse versie van ‘The Sound of Music’, maar ook van ‘Footloose’. Albert Verlinde: “Marian deed zonder enige vorm van opleiding, een gooi naar de moeilijke rol van Maria. Dar is moed voor nodig. Opboksen tegen al dat geschoold talent, dat moet je maar durven. Maar Marian wist ook dat ze voor de rol van Maria, eigenlijk dat ietsje meer tekort kwam, om die rol binnen te rijven. Maar ze heeft ondertussen heel veel bijgeleerd.” 

“Maar….. Marian zorgde door haar oproep naar de kijkers toe om niet meer voor haar te stemmen en zo de andere meisjes hun kans te gunnen, voor een van de mooiste tv-momenten van het jaar. En daar is ook moed voor nodig. Want …… Velen zouden zich van de kritiek niets aantrekken, en voluit hun kans grijpen tot de kijkers hen uitspuwen! Marian deed dat niet, integendeel ze deed een bewonderenswaardige geste en ik vond dat ik dat moest belonen, door middel van deze rol in ‘Footloose’”, aldus de producent. 

Droom die waarheid wordt!
Op zijn manier bezorgd Albert Verlinde, Marian de verrassing en de kick van haar leven. “Het is een droom die waarheid wordt”, is haar eerste reactie. “Het was ongelooflijk dat Albert Verlinde mij persoonlijk opbelde om de rol aan te bieden. Ik heb wel meteen gevraagd of hij zeker was dat hij met mij niet ‘in affronten’ zou vallen! Maar hij heeft me lang genoeg aan het werk gezien om te weten wat ik wel en/of niet kan. Voor mij is dat werkelijk de kers op de taart, het muzikale toetje die ik zeker bijlange niet had verwacht”, glundert Marian. “Maar ik zal er ten volle voor gaan en Alberts geloof in mij, zeker niet beschamen.” 

Marian is dus tuk op revanche en wil alle criticasters op hun plaats zetten. Hoewel…. “Het is en was zeker niet mijn bedoeling om rollen af te snoepen van anderen. Ik duim dat de andere meisjes – die ondertussen goed vriendinnen zijn geworden – eveneens mooie aanbiedingen zullen krijgen, want zij verdienen zeker een hoofdrol. Ik kijk in elk geval vol enthousiasme uit naar de rol die ik zal mogen spelen. Maar…. hier zal het ook bij blijven” benadrukt Marian. 

Marian is in Footloose de mama van een stadsjongen die het in een provincienest, zwaar aan de stok krijgt met de bekrompen inwoners van de gemeente. Footloose is gebaseerd op de film met Kevin Bacon, die wemelt van tophits. Denken we maar aan o.a. het titelnummer ‘Let’s Hear It For The Boy’ en Holding Out For A Hero’. Footloose is vanaf eind juni te bewonderen in de Antwerpse Stadsschouwburg. Maar eerst…… wil Marian zich uitstekend voorbereiden op de rol van haar leven.
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

Een fijn lang en zonnig week end toegewenst hoor!

Gepost door: De Astroloog | 29-05-09

goeie morgen Tilly een mooie kans die ze krijgt !!
fijne vrijdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 29-05-09

Tilly, Mooie kans voor haar..
Wens je nog een fijne en zonnige vrijdag toe.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 29-05-09

Hallo Tilly Het is een heel mooie kans dat ze krijgt.
Nog een aangename vrijdag,en fijne Pinksterdagen toe
veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 29-05-09

TILLY GOEDE MIDDAG
PROFICIAT
MOOIE BEKRONING
GROETJES
MICKEY

Gepost door: mickey | 29-05-09

tilly..goede middag... en die reclame in het Centraal Station was ook schitterend ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 29-05-09

De commentaren zijn gesloten.