28-05-09

Het Hotel: "Architect weerlegt kritiek!" [21-05-2009]De strijd is gestreden, Mark en Monica zijn de uiteindelijke winnaars geworden van de wedstrijd en mogen dus naast de geldsom van 34.753 euro, tot het einde van het jaar het hotel runnen. Na afloop van

Het Hotel: "Architect weerlegt kritiek!" [21-05-2009]
Het Hotel: "Architect weerlegt kritiek!"De strijd is gestreden, Mark en Monica zijn de uiteindelijke winnaars geworden van de wedstrijd en mogen dus naast de geldsom van 34.753 euro, tot het einde van het jaar het hotel runnen. Na afloop van de liveuitzending sprokkelden wij reacties bij winnaars, verliezers, juryleden, vip’s en genodigden. We laten ze de komende dagen een voor een op jullie los. Een van de veel gehoorde opmerkingen na afloop van de realityreeks was: ‘dat het hotel nooit een hoge bezettingsgraad zal hebben, want er is teveel lawaai en geluidsoverlast die serieus tot in de kamers doordringt, met verstoring van je nachtrust tot gevolg. De mensen gaan er een keer boeken, maar gaan er nooit meer terugkomen!’ Ja architect Chris Vandecasteele, een terechte opmerking? 

Isolerende scheidingswand moet nog geplaatst worden!
“De isolatie in de kamers is op vandaag inderdaad nog niet wat het zou moeten zijn”, bekent architect Chris Vandecasteele die ook de architect is van het programma ‘The Block’. “Oorzaak van dit euvel is de wand die nog ontbreekt tussen de lounge en de bar en de kamers. Deze wand in isolerend glas, wordt maar in juni geplaatst. Eens deze klus geklaard, zal de geluidsoverlast in de kamers nul zijn en dus picco bello zijn”, maakt de architect zich sterk. Een tweede vaak gemaakte opmerking is: de kamers zijn iets te klein. “Die zijn laat ons zeggen van het kleine type, maar die zijn ruim genoeg om te slapen en dat is eigenlijk een beetje het concept van het gebouw, dat is eigenlijk om zoveel mogelijk ruimte vrij te maken zoals het vroeger eigenlijk was. En daarmee beperken de kamers zich tot een bed, twee stoelen en een bureautafeltje en is het sanitair gedeelte eveneens klein en niet ruim, maar toch in zijn genre zeer luxueus”, geeft Kris tekst en uitleg. 

Kris, een ander veel gemaakte opmerking is: het is wel prachtig en mooi, maar ik had de kamers ‘nooit’ in die openruimte gemaakt! “Vroeger was het restaurant en was eigenlijk de hele halve cirkel enkel het restaurant en ik denk dat iedereen akkoord is, dat het eigenlijk de beste oplossing zou zijn voor het gebouw. Nu zitten we wel met het feit dat het een hotel is en was en dat we die kamers er moesten in integreren. Nu het concept is zo gemaakt, dat de kamers als het ware wegneembaar zijn! Zo kun je altijd weer die open ruimte van vroeger creëren. Dat zie je aan het plafond dat hersteld is en je merkt ook opnieuw eigenlijk de glorie van vroeger.” 

Veel ruimte, een luxe die uitgespeeld moet worden!
Een van de vijf topmanagers die hier gelogeerd hebben, merkte op, het restaurant is te groot volgens het aantal beschikbare kamers die er maar zijn! En zo vervolgde de man: kamers zijn er om je kosten te dekken, maar die zijn er te weinig en twee: het restaurant is te groot en de kwaliteit is ondermaats (maar daar kun jij niet aan doen), dus gaan ze ook geen mensen lokken van buitenaf. Dus louter technisch gezien, wat is de beste verhouding kamers ten opzichte van het restaurant? “Voor mij is de verhouding kamers/restaurant goed, omdat je ….. – Vroeger was het ook zo en scheen het te werken – maar er moet natuurlijk een zeer goed management achter steken. Er moet een zeer goed management achter zitten, het gaat niet over enkel de kamers verhuren en het restaurantgedeelte enkel voor het ontbijt gebruiken; ik denk dat je met acht kamers alleen er niet geraakt, maar ook niet enkel met het restaurant. Een combinatie zoeken van beiden is denk ik het beste. 

Bovendien denk ik dat je ook een bar en lounge ruimte nodig hebt en zeker niet mag vergeten en die spijtig genoeg door velen vergeten wordt! Ik denk dat je eigenlijk alles in rekening moet brengen en dat je dan eigenlijk een goed concept kunt maken. Het is niet de bedoeling om een groot restaurant te maken, het is de bedoeling om iedereen heel veel plaats te geven naar de zee toe! Dat is de luxe die je hier hebt op die locatie en die je dan ook moet uitspelen en gebruiken. Maar jammer genoeg is dat tot op heden nog niet gebeurd en vind ik het spijtig”, aldus Kris Vandecasteele.
Maar wat is de oorzaak daarvan? “Het gaat waarschijnlijk veel te snel en niemand heeft waarschijnlijk echt tijd om eens goed door te denken wat je er mee doet, niemand is….. laat ons zeggen bezig met zichzelf, maar een beetje voor ‘allen’ en ik denk dat het hoogtijd wordt dat men eens een paar nachtjes goed moet nadenken, van wat men er mee doet”, weet Chris nog te benadrukken. 

De architect vindt dat Mark en Monica wel de verdiende winnaars zijn, hoewel beide kandidaten hun positieve punten hadden. “Ik heb het programma niet altijd op de voet kunnen volgen, maar de mensen die vandaag door kijkend Vlaanderen werden gekozen, zijn misschien een iets betere partij om zo’n soort hotel te openen”, zegt architect Chris Vandecasteele tot slot.
Auteur: Eric Vanhooren

Commentaren

Goede morgen Tilly Ik heb de reeks niet gevolgd op tv.
Nog een fijne donderdag verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 28-05-09

goeie morgen Tilly heb dan niet gevold, weet er dus niks van :-)
fijne donderdag Tilly en hou het droog
groetjes

Gepost door: Borriquito | 28-05-09

Goedemorgen Tilly :-) Maak er een fijne dag van.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 28-05-09

Tilly, O heb het programma niet gevolgd en kan er ook niet over meespreken..!
Wens je nog een aangename donderdag.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 28-05-09

tilly...goede morgen hopelijk hebben de beste gewonnen . Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 28-05-09

TILLY GOEDE MORGEN
IK KEN HET
HOTEL WEL
MAAR ZE ZULLEN
VEEL WERK
GEHAD HEBBEN
GROETJES
MICKEY

Gepost door: mickey | 28-05-09

Tilly Nee ik heb daar niets van gezien . Ik wens je nog een heel goede donderdag toe ,met hopelijk wat zon.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 28-05-09

Nog een fijne avond Tilly

Gepost door: Yolanda | 28-05-09

De commentaren zijn gesloten.