18-05-09

Onvergetelijk verjaardagsfeest voor Yvonne Verbeeck in Blankenberge! [10-05-2009]De Antwerpse actrice en zangeres Yvonne Verbeeck is gisteravond in show- en revuetempel ‘Het Witte Paard’ in Blankenberge, letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet naa

Onvergetelijk verjaardagsfeest voor Yvonne Verbeeck in Blankenberge! [10-05-2009]
Onvergetelijk verjaardagsfeest voor Yvonne Verbeeck in Blankenberge!De Antwerpse actrice en zangeres Yvonne Verbeeck is gisteravond in show- en revuetempel ‘Het Witte Paard’ in Blankenberge, letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet naar aanleiding van haar vijfennegentigste verjaardag. Yvonne was in Blankenberge steevast van de partij tijdens de talrijke variétéshows van weleer en een graag geziene gaste in de bekendste badstad van Vlaanderen.
 
Meer dan een goede reden dus voor actrice en zangeres Jacky Lafon – die haar carrière te danken heeft aan Yvonneke – om een groots huldefeest in elkaar te boksen. Onder de noemer ‘Een blommeke voor Yvonneke’, werd TV- icoon Yvonne Verbeeck, die destijds begon als zangeres, maar bij het grote publiek vooral bekendheid verwierf met de sketches die zij speelde aan de zijde van Gaston Berghmans en Leo Martin; getrakteerd op bloemen, een showprogramma vol zang en humor om ‘U’ tegen te zeggen én natuurlijk op een staande ovatie! 

Ontvangst op stadhuis!
Het begon voor Yvonneke die ook meespeelde in de film ‘Zware Jongens’ met Gaston en Leo en in ‘Hector’ met in de hoofdrol Urbanus, zaterdagmorgen al met een heuse ontvangst op het Blankenbergse stadhuis. Yvonne werd met een prachtige koets met paard, naar het stadhuis gereden, waar burgemeester Ludo Monset de diva en comédienne ontving met de gepaste honneurs. Familie en vrienden van theatermonument Verbeeck, woonden de plechtige huldiging bij, die werd afgerond met een receptie. 

Na de plichtplegingen, was de tijd aangebroken voor amusement. Een uitverkocht ‘Witte Paard’ ontving de jarige met een staande ovatie. Jacky Lafon voor velen beter bekend als de ‘zatte Rita Van den Bossche’ in de VTM- soap ‘Familie’, verwelkomde iedereen voor een hartverwarmende, complexloze variétéshow vol ambiance.  En ook de avondshow was totaal uitverkocht. Presentatrice van dienst Jacky Lafon was dan ook een uiterst gelukkig mens. De opbrengst van de beide shows ging immers naar de vzw ‘De Helpende Hand’, een organisatie opgestart door de familie Despierre en die minderbedeelden bijstaat en waar zij meter van is. Ook de Vlaamse actrice Greet Rouffaer, beter bekend als dokter Nelly uit de VTM-serie ‘Wittekerke’, zat met haar partner Bart aan de eretafel van de nog kranige jarige. 

Koninklijk bezoek!
Oud glorie en TV- icoon Gaston Berghmans mocht natuurlijk niet op het appel ontbreken en voerde zoals in de goede oude tijd nog enkele sketches op, nu aan de zijde van Ann Nelissen. Maar ook tal van jonge artiesten o.a. Guillaume Devos, Will Andis, Garry Hagger en de Popkoning tekenden present. 

Na het openingsnummer en enkele moppen van Lafon, was het tijd voor dans. Een drietal kinderen uit de familie, brachten op een indrukwekkende wijze, enkele dansen (zowel modern als klassiek), wat Yvon deed terugdenken aan haar kinderjaren toen ze zelf nog eventjes balletles volgde.
Na het dansentertainment kwam Jacky Lafon heel nerveus het podium opgewandeld, want ze kon haar oren en ogen niet geloven. Met enigszins bevende stem zei ze tegen het publiek, dat ze nooit had gedacht dat onze vorst op haar uitnodiging zou ingaan om naar het feest van een van zijn onderdanen in Blankenberge te komen. Maar jawel, Yvonne Verbeeck kreeg Koninklijk bezoek. Koning Albert II – alias Popkoning Jean-Pierre Maeren had er aangehouden om Yvonneke persoonlijk te komen feliciteren met haar 95 lentes! 

Dat onze vorst van snelle moto’s en mooie vrouwen houdt, was al langer geweten, maar dat hij ook geraffineerd en humoristisch uit de hoek kon komen, was iets dat velen bij het publiek, de wenkbrauwen deed fronsen. Onze vorst vertelde enkele smaakvolle moppen, sneerde hier en daar naar onze politici, maar ook onze nationale trots – die voor de tweede maal van zijn troon is gevallen – wielrenner Tom Boonen, kreeg een Koninklijke veeg uit de pan! Helaas kon onze vermoeide vorst niet lang blijven, want Koningin Paola wachtte hem op in Laken. 

Na de acte de présence van onze vorst, was het de beurt aan clown Rocky, die heelwat jaartjes met ‘us Yvonneke’ heeft opgetreden. Clown Rocky demonstreerde er met een lap stof, de nieuwste hoofddeksels. Van een gewoon hoedje, tot een hoed voor een toreador, ja, zelfs tot een nieuw hoofddeksel voor onze nonnekes! Het hebbeding dat je maar liefst tot een zevental verschillende hoofddeksel kunt omvormen, was zo zei Rocky, te koop aan een echte spotprijs. De man die in het wereldje van de clowns, toch naam en faam geniet, vroeg aan een dame uit het publiek, of ze de tulpen die hij had meegebracht voor Yvonne, haar wou overhandigen. Toen de dame ze wou vastnemen, vielen de bloemen verslenst naar beneden. Hij paaide de jarige dan maar met een lekstok! 

Gaston Berghmans en Marlène Dietrich!
Natuurlijk mocht het 83-jarige theatericoon Gaston Berghmans, op dit feest niet ontbreken. De Vlaamse acteur en komiek vormde samen met zijn boezemvriend Leo Martin, immers tientallen jarenlang, het komische duo van Vlaanderen! En daarbij deden ze geregeld beroep op de talenten van Yvonne, die volgens Gaston alles aankon!
Voor de gelegenheid voerde Gaston enkele sketches op met Ann Nelissen, een vrouwelijke komiek eveneens uit het goed hout gesneden, dit tot groot jolijt van Yvonne Verbeeck zelf.
Na de humor was het tijd voor een streepje onvervalste operettemuziek. Bariton Marc Meersman en sopraan Myriam Couvreur, grasduinden in het rijke repertoire van de Weense operette en wisten algauw de harten van de aanwezigen te stelen. Met een drietal prachtige songs, zetten ze meteen de zaal in vuur en vlam. 

Wie echter na dit optreden dacht dat de muzikale kelk al tot op de bodem geledigd was, kwam bedrogen uit. Jacky Lafon had het genoegen en ander TV- monument – weliswaar van de concurrentie – aan te kondigen. ‘Eén’-actrice Leah Thys beter bekend als Madame Bastiaens uit de ‘Eén’- serie ‘Thuis’, was ook van de partij. Leah die enige tijd terug, zich nog in het leven verdiepte van die andere grote dame van het witte doek: Marlène Dietrich’ en ook met een eerbetoon ‘A Tribute To The Diva’ in een tot de nog gevulde Koningin Elisabethzaal in Antwerpen, iedereen met verstomming sloeg; kroop voor de gelegenheid opnieuw in de huid van deze Duits - Amerikaanse superster. Met een drietal nummers – waaronder ‘Der Blaue Engel’ – wist Leah iedereen in vervoering te brengen! Zelfs vele oudere aanwezigen, die Marlène hebben gekend en misschien in een ver verleden, een optreden van haar hadden gezien, verzeilden in hun gedachten opnieuw in deze bewogen tijden. Het publiek dankte Leah met een zeer lang hartverwarmend applaus!
 
Generatiekloof overbrugd!
Na de pauze was het tijd voor de jongere generatie artiesten. Zij pakten uit met een wervelend spektakel. Greet Rouffaer die tijdens de pauze bestormd werd door fans en met iedereen op de foto moest, genoot samen met partner Bart, duidelijk van de aandacht en het geboden spektakel.
De eerste die de generatiekloof mocht overbruggen, was Guillaume Devos. Deze jonge Vlaamse acteur die in Familie, de rol vertolkt van de jonge Pierrot Van den Bossche en die vorig seizoen nog de runner-up was van Mega Mindy alias Free Souffriau in Steracteur Sterartiest, beet in zijn eigen gekende stijl en volle enthousiasme de spits af. Het Witte Paard ging volledig uit z’n dak toen hij als slot van zijn performances ‘Rood’ van Marco Borsato aansneed. Ook nu bleef het publiek gul met het applaus en de jonge man pakte uit dankbaarheid, Jacky Lafon dan ook stevig vast na zijn optreden.
Wie denkt aan de jongere generatie, denkt ook ongetwijfeld aan ‘Nicootje’, dat andere typetje van Jean-Pierre Maeren. Ook zaterdagavond was het zeer jong rebels gastje, dat eigenlijk al lang in zijn bed had moeten zitten, van de partij. En nee…. zijn grappen en humor zijn nog altijd even gevat als enkele jaren terug en ook aan kwajongensstreken heeft hij nog niet moeten inboeten. Met een sneer hier, een pikuurtje daar en enkel gevatte moppen, deed Nicootje tot groot jolijt van het publiek, zijn naam alle eer aan. 

André Hazes, Adamo en ‘Het mooiste moment’!
Een feest in Het Witte Paard is geen feest als er geen kind van de zee bij betrokken is. Het was dan ook met heel veel verve dat Jacky Lafon het Oostendse kind van de zee Will Andis aankondigde. De Oostendenaar met een stem als een klok, trok met succes de kaart André Hazes. Met ‘Zij gelooft in mij’ en ‘De Vlieger’, stak hij moeiteloos Het Witte Paard in zijn zak! Het Oostendse kind van de zee, beëindigde zijn optreden met een kwinkslag naar Moederdag en bracht op sublieme wijze zijn versie van ‘Sans Toi Mammie’ van Adamo. Het publiek trakteerde de Oostendse crooner met een daverend applaus. 

Aan alles komt een einde en tegen middernacht was het de beurt die andere Vlaamse rasartiest met een gouden stem: Garry Hagger! Vanuit de coulissen trok Garry al zingend naar de kranige jarige, die nog steeds vol enthousiasme van haar party genoot. En hoe kon men beter een puike spetterende variétéavond besluiten dan met de song die Garry Hagger wekenlang op de nummer één plaats postuleerde in de Vlaamse top 10. 

‘Het Allermooiste’ was de mooiste ode die Garry aan Yvonneke kon geven. Zingend door de zaal trok de Vlaamse entertainer naar de jarige die een traantje niet kon onderdrukken. Het publiek wist dit vriendelijke gebaar enorm te waarderen en ging volledig mee in de ambiance die Garry wist te creëren. Toen de crooner als slot van deze heerlijke avond uitpakte met ‘Ik heb de hele nacht liggen dromen’, gooide het publiek in het Witte Paard, alle remmen los. Een polonaise door jong en oud werd ingezet, en sommige oudjes maar jong van hart, stonden zelfs te dansen op de tafels! 

Drieduizend euro!
Het publiek dankte Yvonneke voor de jaren van plezier die zij van haar hadden gekregen, met een staande ovatie. Jacky Lafon zong a capella nog ‘J’attendrai’ en riep dan mevrouw Despierre op het podium, want Jacky had nog een verrassing voor haar in petto. Jacky kondigde aan dat vzw ‘De Helpende Hand’ uit Beerst, kon rekenen op een cheque van minstens drieduizend euro. Dat was de voorlopige balans van een geslaagde shownamiddag- en avond. Marie-Jeanne dankte op haar de organisatrice voor haar jarenlange onbaatzuchtige inzet. Ze zei dat met zoveel enthousiasme en overtuiging en lof, dat Jacky Lafon er warempel rode wangen van kreeg.
 
Ze deed dan ook heel bescheiden teken naar Marie-Jeanne dat al die lofbetuigingen niet nodig waren, maar het publiek wist het werk van Lafon naar waarde te schatten en dankte haar eveneens met een minutenlang applaus! Een mooier feest kon Yvonneke Verbeeck zich niet wensen en iedereen trok diep in de nacht blij en goedgemutst huiswaarts! Jacky gaf iedereen nog een goeie raad mee: “Mensen, pas op, want hier in Blankenberge pakt de politie niemand, ze staan hier wel regelmatig om te blazen…… dus rij veilig en op het voetpad i.p.v. op de baan”, zei de Oostendse Lafon grappend.
Auteur: Eric Vanhooren

09:59 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ja, onvergetelijk verjaardagsfeest voor yvonne verbeeck in blankenbe, letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet naar aanleiding , de antwerpse actrice en zangeres yvonne verbeeck is gisteravond , meer dan een goede reden dus voor actrice en zangeres jacky lafo, werd tv- icoon yvonne verbeeck, die destijds begon als zangeres, maar bij het grote publiek vooral bekendheid verwierf met de ske, een showprogramma vol zang en humor om u tegen te zeggen en na, het begon voor yvonneke die ook meespeelde in de film zware jon, zaterdagmorgen al met een heuse ontvangst op het blankenbergse s, naar het stadhuis gereden, waar burgemeester ludo monset de diva en comedienne ontving met , woonden de plechtige huldiging bij, die werd afgerond met een receptie, na de plichtplegingen, was de tijd aangebroken voor amusement een uitverkocht witte p, verwelkomde iedereen voor een hartverwarmende, complexloze varieteshow vol ambiance en ook de avondshow was t, een organisatie opgestart door de familie despierre en die minde, beter bekend als dokter nelly uit de vtm-serie wittekerke, zat met haar partner bart aan de eretafel van de nog kranige jar, oud glorie en tv- icoon gaston berghmans mocht natuurlijk niet o, nu aan de zijde van ann nelissen maar ook tal van jonge artiest, will andis, garry hagger en de popkoning tekenden present, na het openingsnummer en enkele moppen van lafon, was het tijd voor dans een drietal kinderen uit de familie, brachten op een indrukwekkende wijze, enkele dansen zowel modern als klassiek, wat yvon deed terugdenken aan haar kinderjaren toen ze zelf nog , dat onze vorst van snelle moto s en mooie vrouwen houdt, was al langer geweten, maar dat hij ook geraffineerd en humoristisch uit de hoek kon ko, was iets dat velen bij het publiek, de wenkbrauwen deed fronsen onze vorst vertelde enkele smaakvol, sneerde hier en daar naar onze politici, maar ook onze nationale trots die voor de tweede maal van zijn, kreeg een koninklijke veeg uit de pan helaas kon onze vermoeide, want koningin paola wachtte hem op in laken, na de acte de presence van onze vorst, was het de beurt aan clown rocky, die heelwat jaartjes met us yvonneke heeft opgetreden clown r, de nieuwste hoofddeksels van een gewoon hoedje, tot een hoed voor een toreador, zelfs tot een nieuw hoofddeksel voor onze nonnekes het hebbedin, was zo zei rocky, te koop aan een echte spotprijs de man die in het wereldje van , toch naam en faam geniet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.