30-04-09

Ann Van den Broeck: “Ja, ik vind het jammer dat ik de rol van Maria niet mag spelen.”

Ann Van den Broeck: “Ja, ik vind het jammer dat ik de rol van Maria niet mag spelen.”
    Foto's
[24/4/2009 Categorie: Interviews - Zangwedstrijden] Al geruime tijd vroeg ondergetekende reporter zich af wat de mening van Ann Van den Broeck (ofwel de grootste Vlaamse musicalster) over een wedstrijd als Op zoek naar Maria. Ziet ze dit als ultieme concurrentie of toch niet? Tijdens de derde liveshow kruisten de wegen van Zangtalent.be en Ann elkaar in de VTM-studio’s. De vrouw achter Keizerin Sissi kwam een kijkje nemen hoe haar collega’s het er vanaf brachten. “Ik zit hier in de zaal om voor Fleur Brusselmans te supporteren. Zij is al een geruime tijd een hele leuke collega. Tussen al de finalistes is ze trouwens de enige echte mooie geschoolde sopranenstem. Vergeet niet .. dat de rol van Maria van origine uit om een sopraan vraagt. Fleur is een meisje met enorm veel talent. Ze is grappig, spontaan en komt enorm leuk uit de hoek.”

Popliedjes
“In Op zoek naar Maria zingen de finalistes vooral popliedjes. Ik geef grif toe dat dit ver van het musicalwereldje ligt. Begrijp me niet verkeerd. Popmuziek op zich stoort me helemaal niet. Ik had vooraf gehoopt dat een programma als ‘Op zoek naar Maria’ een soort van kennismaking werd met de variëteit, die er in de musical toch is. Er zijn zoveel fantastische nummers uit musicals, die zelfs een link hebben met de popmuziek. Musical is zo uitgebreid, dat ik het jammer vind dat hier alleen de allerbekendste liedjes zoals ‘Hopelessly devoted to you” en “Somewhere over the rainbow” aan bod komen.”

Onbekend
“Musical is op dat vlak wel een onbekend genre. Ik had verwacht dat dit programma voor de kijkers thuis een nieuwe wereld ging tonen. Maar ik blijf een beetje op mijn honger zitten. Tot nu toe zit er enorm weinig musical in. De finalistes krijgen niet de kans om de essentie van musical aan het publiek te tonen. En dat is en dat blijft nog altijd een verhaal vertellen. Ook al kennen de mensen in de zaal een bepaald liedje niet. De kunst van een musicallied is dat je het verhaal kan vertellen en het publiek kan ontroeren.”

Audities
“Audities doen is verschrikkelijk en stresserend. Vergeet niet … Het gaat hier wel over die meisjes hun toekomst. Voor hen is echt geen wedstrijdje. Hier hangt echt wel hun werk vanaf. Er is hier nog een extra moeilijkheid bij. Tijdens Op zoek naar Maria doe je een openbare audities. Heel Vlaanderen ziet jou aan het werk. Je moet het zo goed mogelijk doen. Wanneer je de rol van Maria niet hebt, ga je bij een volgende auditie toch worden gewezen op je deelname. Ik hoop dat de meisjes hier goed in de watten worden gelegd.”

Ann Maria
“Ja, ik vind het spijtig dat ik de rol van Maria niet mag spelen. De musical ‘The Sound of Music’ is en blijft een heel mooie rol om te doen. Op dit moment heb ik geen concrete plannen voor de komende maanden. Eerst komt er een lange vakantie. Waarschijnlijk zal er binnenkort wel iets in de bus vallen.”

Tekst: Bart Liekens - Foto: Jan Liekens
Koop hier de nieuwste van Ann Van den Broeck

<< Terug    Stuur naar een vriend    Print dit bericht    Voeg jouw bericht hier toe
Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

De commentaren zijn gesloten.