21-04-09

TatYana Storm: “Velen associëren countrymuziek nog vaak met Yie-ha kreten en cowboyhoeden.”

TatYana Storm: “Velen associëren countrymuziek nog vaak met Yie-ha kreten en cowboyhoeden.”
tot nu toe al heb geleverd. Zo is er maar één is een leerschool van de bovenste plank. Week na week voel ik dat [17/4/2009 Categorie: Muziek - Interviews] Vlaanderen leert tijdens Zo is er maar één heel wat nieuwbakken talent kennen in de meest opvallende genres. Rapper Maesland, Theaterdame JackoBond en country-zangeres TatYana Storm zijn de meest uiteenlopende en markante voorbeelden uit het deelnemersgelid. Zo vond TatYana Storm met haar Nederlandstalig country-repertoire blijkbaar een gat in de markt. Twee keer kreeg ze van de professionele jury al een ticketje naar de volgende ronde. Eric Melaerts omschreef haar met heel eenvoudige woorden: “Laat ze maar rustig haar ding doen. Ze doet dat goed.” Het lijkt wel of TatYana’s deelname aan Zo is er maar één een aaneenschakeling van mooie momenten aan het worden is. “Mijn deelname aan Zo is er maar één is een overweldigende ervaring. Tot nu toe kreeg ik op vier live-shows tijd al twee wildcards van de professionele jury. Telkens weer kwam het als een donderslag bij heldere hemel. Aan de andere kant ben ik er blij om. Het beloont me voor de inspanningen, die ikik als artieste aan het evolueren ben. Qua podiumpresence zet ik stappen vooruit. 
Vergeet niet … Bij dit programma horen ook andere aspecten van het artiest zijn waaraan gewerkt moet worden. Gaande van geluidstechnieken tot met de camera leren omgaan. Kortom: Zo is er maar één is intensiever dan je denkt. Voor dat éne optreden moet ik een hele week hard werken. Ik sta daar heus niet alleen maar mijn liedje op vrijdagavond te zingen. Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag repeteer ik. Woensdag houd ik meestal vrij voor de promotionele activiteiten, die er bij een televisieprogramma als dit komen kijken. 
Daarenboven mogen mijn zanglessen zeker niet verwaarloost worden. Het slorpt toch meer energie op dan ik had verwacht. Maar ach … Dat neem ik er met plezier bij. Zo is er maar één biedt mij de kans om mijn droom te realiseren. Al jaren lang wil ik een professionele zangeres zijn. Wanneer ik hier de nodige kansen krijg, moet ik ze met mijn twee handjes grijpen

Vakjury
“Het raakte me dat zowel Luc De Vos als Dana Winner mij met een wildcard beloonden. Het staat buiten kijk dat positieve commentaren wat met een mens doen. Na de liveshow met Dana Winner praatte ik over haar motivatie om mij een wildcard te geven. Zij vertelde me dat ze het plaatje helemaal vond kloppen. Het country-genre paste perfect bij mijn karakter. Ze omschreef mij als een ‘open persoonlijkheid’ Wanneer een ‘grote dame’ in het vak als Dana Winner dit tegen mij zegt, geeft het me nog duizend keer meer motivatie om mijn droom na te streven.”

Shania Twain
“Yie-Ha is de kreet waarmee het grote publiek ontzettend vaak countrymuziek associeert. Maar het muzikale repertoire country is meer dan je denkt. Het is met recht en reden een onderschat genre. Kijk maar naar iemand als Shania Twain. Met haar muziekstijl leunt ze heel dicht tegen het pop-genre aan. Of ik geen angst heb dat mensen mij als de Vlaamse Shania Twain beschouwen. Ach, weet je … Ik zou het enorm appreciëren wanneer ze mij als TatYana Storm aanzien . Maar ik heb geen angst voor de vergelijking met Shania Twain. Het is geen schande om met haar vergeleken te worden. Het is een vakvrouw van de bovenste plank “

Nederlands
“Country zingen in het Nederlands is effectief een gat in de markt. Barbara Dex zingt dit genre in het Engels. Maar toen ik vroeger de nodige demootjes zong in het Engels en het Nederlands, raadde tal van zangleerkrachten mij af om in het Engels te zingen. Mijn uitspraak was niet wat het moest wezen. Achteraf ben ik zielsgelukkig dat ik de stap naar het Nederlands heb gezet. In mijn moedertaal zing ik als een visje in het water. Vermoedelijk zal ik de Nederlandse taal niet al te gauw meer verlaten.”

Stroomversnelling
“Mijn liedjes werden tot nu toe frequent gedraaid op Radio 2. Op zich was dit als beginnend artieste een eerste overwinning op zich waard. Ik ben als TatYana Storm een tweetal jaren bezig. Omschrijf me maar als vrij nieuw in het vak. Op de radio hoort het publiek echter wel een liedje. Het probleem is dat de mensen thuis vaak het gezicht of de naam van de artiest er niet op kunnen plakken. Wanneer je op televisie komt, is de herkenbaarheidsfactor een pak groter. Ik ontken niet dat ik aan Zo is er maar één deelneem om wat ervaring op te doen en de nodige promotiekansen voor mezelf te krijgen. Daarvoor hoef ik echt niet te liegen. Het heeft zienderogen effect. Je voelt gewoon dat de herkenbaarheid op straat met rassé schreden toeneemt. Toen ik onlangs op de autostrade kwam, zag ik dat er kindjes naar mij aan het wuiven waren vanop de achterbank. Mooier kan toch niet. Televisie is een onmisbaar medium voor éénder welke artiest en zeker in combinatie met de nationale radio. Na Zo is er maar één komt trouwens mijn debuutalbum op de markt. Ik heb heel hard gewerkt in de maand januari om een zo goed mogelijk resultaat naar de mensen toe te brengen. Jullie zijn zeker nog niet van mij verlost.”

Droom
“Van kindsbeen af wou ik zangeres worden. Toen ik een klein meisje was, bootste ik alle zangeressen uit alle muziekprogramma’s na. Uren lang stond ik voor de spiegel om mijn idolen te imiteren. Wie dat waren? The Spice Girls vond ik geweldig. Ik was heel lang fan. Ook Yasmine kon mijn hartje bekoren. En met de nodige blozende kaken erbij geef ik grif toe dat ik Get Ready ook best te pruimen vond. In dit lijstje zijn effectief weinig countrynamen terug te vinden. Maar weet je .. Als puber doet een mens wel meer gekke dingen. Of niet soms?”

Website TatYana Storm: www.tatyanastorm.be

Tekst: Bart Liekens
Koop hier de nieuwste van Tatyana Storm 

<< Terug     Stuur naar een vriend     Print dit bericht     Voeg jouw bericht hier toe
 Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

Commentaren

Deze jongedame is de dochter van een schoolvriendin van mij... en ik wens ze veel succes toe..

Gepost door: Annick | 21-04-09

hallo Tilly ik luister daar wel eens graag naar naar country muziek
groetjes

Gepost door: Borriquito | 21-04-09

De commentaren zijn gesloten.