20-04-09

Brigitte Kaandorp raast “ZO” door Vlaanderen!

Brigitte Kaandorp raast “ZO” door Vlaanderen!
[17/4/2009 Categorie: Evenementen] De Nederlandse cabaretière Brigitte Kaandorp, trekt bij onze noorderburen al 25 jaar volle zalen en worden haar shows uit- en heruitgezonden op de Nederlandse televisie. Met haar nieuwste theatershow ‘Zo’ raast ze voor enkele voorstellingen door Vlaanderen. Kaandorp heeft speciaal voor België haar show aangepast. Dinsdagavond deed de cabaretière, die recent door Koningin Beatrix geridderd werd tot 'Officier in de Orde van Oranje Nassau' de Schouwburg van Kortrijk aan en het was meteen een schot in de roos. Niet alle zitjes waren bezet in de toch niet al te grote stadsschouwburg, maar dat is normaal, want de artieste geniet in ons land nog niet voldoende bekendheid. Spijtig, want Brigitte Kaandorp is pure topklasse.

Eerst ontdooien!
Het oer-Hollandse karakter van haar shows heeft ze voor Vlaanderenland afgezweerd. En toch…. Bij het begin van de voorstelling valt het op dat het publiek heel stilletjes luistert naar wat komen zal. Wij Belgen zijn niet gewoon aan cabaretvoorstelling met groot en veel verbaal geweld. De voorstelling van Kaandorp is er zo een en bovendien gekruid met slapsticks en grappige songteksten. Vooral wanneer Kaandorp plaats neemt achter de vleugel, valt het op dat het publiek amper reageert.

Maar …..Brigitte Kaandorp is een vakmens met 25 jaar podiumervaring, dus heeft ze algauw door dat ze het geweer van schouder moet veranderen. En wat doe je dan om een zaal plat op haar buik te krijgen? Jawel, er een dikke schep bovenop doen. Wild gesticulerend haalt ze uit naar alles wat haar weg kruist: vrouwen die brieven schrijven naar Libelle, naaktslakken, mensen met vreemde allergieën, en ga zo maar door. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en het Kortrijkse publiek komt warempel tot leven en wordt moeiteloos door de cabaretière ingepakt. Het publiek is eindelijk ontdooid!

Georkestreerde chaos!
Ons land telt maar weinig om niet te zeggen geen cabaretiers die de kunst van het vertellen zo goed onder de knie hebben als Brigitte Kaandorp. Moeiteloos raast ze door haar chaotische programma alsof ze net een orkaan heeft overleefd en opnieuw boven water komt. Georkestreerde chaos is haar kenmerk en wie niet goed oplet, kan niet vatten hoe meesterlijk haar show wel in elkaar steekt. Bovendien is Kaandorp ook een professor in het improviseren.

Aan twee kinderen op de eerste rij vraagt ze of ze al seks hadden en even later krijgt ook de stad Kortrijk het zwaar te verduren. Als ze daarna ook nog het Belgische koningshuis door de mangel haalt, voelt iedereen aan dat het Belgische karakter van haar voorstelling voorbereid is. Maar daar geeft niemand lak aan. Het komt bij het publiek over alsof ze ter plaatse alles uit haar mouw schudt.

Brigitte Kaandorp een brok energie op het podium krijgt halverwege haar show, ook de laatste criticasters op de knieën en dat staat gelijk aan een sneltrein waar de remmen niet meer werken. Het Kortrijkse publiek ontdooit helemaal en gaat spontaan uit de bol op de muzikale- en humoristische golven van Kaandorps eindeloze fantasie. Bovendien is Kaandorp niet alleen hilarisch, maar de dame heeft ook nog iets te vertellen. Dat het leven niet altijd uitdraait zoals je het verwacht had, bijvoorbeeld, of dat de liefde het enige is wat de mens kan redden.

Kortom: “ZO” van Brigitte Kaandorp heeft alle ingrediënten in huis voor een oergezellig avondje uit. Ze is dodelijk grappig en wat telt….. Kaandorp staat er als een rots in de branding. Pure pure topklasse!

Verhaallijn
In “ZO” probeert Brigitte Kaandorp duidelijkheid te scheppen in een onduidelijke wereld. De bezoeker wordt onthaald op een heldere, overzichtelijke show waarin Brigitte dapper terrein terug wint op de chaos om ons heen.

Wie Kaandorp nog aan het werk wil zien, moet zich haasten want de diva speelt vanavond nog in het cultuurcentra van Maaseik, om morgen zaterdag 18 april, als apotheose af te sluiten in de Gentse Capitole!

Wie deze unieke show niet wil missen, kan enkel nog in Capitole Gent terecht voor de allerlaatste tickets (tel: 0900 69 900, of vanuit Nederland: 0032 70 25 20 20 of via www.musichall.be .

Tekst: Eric Vanhooren

<< Terug     Stuur naar een vriend     Print dit bericht     Voeg jouw bericht hier toe
 Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

Commentaren

hallo Tilly de nieuwe week is weer begonnen en met een lekker lentezonnetje
geniet er maar van hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 20-04-09

De commentaren zijn gesloten.