16-04-09

Bruno Wyndaele: “Er komt geen derde seizoen van Eeuwige Roem!”

Bruno Wyndaele: “Er komt geen derde seizoen van Eeuwige Roem!”
[15/4/2009 Categorie: Interviews - TV] Het tweede seizoen van Eeuwige roem ligt al een tijdje achter ons. Marleen Renders werd de glorieuze winnares van deze ultieme strijd tussen allemaal sportmensen. Samen met presentator Bruno Wyndaele hadden we een uitgebreide terugblik op dit VRT-succesformat. "Op dit moment ben ik niet bezig met de voorbereidingen van het derde seizoen. Gewoonweg omdat er besloten is van hogerhand dat er geen derde seizoen méér komt. Eén van de kenmerken en wijsheden van het huis van Vertrouwen is dat programma's vaak stoppen op een hoogtepunt. Dit is ook bij Eeuwige Roem het geval."

Tevredenheid
“Wij zijn enorm tevreden over het verloop van het tweede seizoen. In het eerste seizoen was het voor ons allemaal nieuw en verrassend. Toen we met dit format begonnen, moesten we als het ware het warme water nog uitvinden. De bedoeling van het tweede seizoen lag toch nog ietsje anders. We wilden even goed doen. Maar toch nog die verrassing behouden. Het belangrijkste was dat we met elf nieuwe sportmensen zouden vertrekken. En dat gegeven op zich geeft alleen al nieuwe invalshoeken. De zoektocht naar deze mensen was absoluut een pak eenvoudiger. Het format ‘Eeuwige Roem’ was al bekend. Stuk voor stuk wisten de deelnemers al waaraan ze zich mochten verwachten. En let op hé … Bij ‘Eeuwige Roem’ worden ze in hun absolute waarde gelaten. Ze worden zelfs uitgedaagd in hetgeen waarin ze het beste zijn. Geloof me vrij .. De sportmentaliteit gaat er bij hen nooit uit. Die drive hadden we al gemerkt bij ‘Beste Vrienden.’ Wanneer we daar sportmensen te gast hadden, wilden ze maar één ding. Dat was winnen. Het was bijna te mooi om deze drive als ‘televisiemaker’ niet in een bepaald ‘format’ te gebruiken. Sportmensen menen het wanneer ze in een competitie tegen elkaar treden. Bij Eeuwige Roem winnen ze geen huis of een wagen. Alleen voor de eer gaat deze mensen verder dan wie ook.”

Marleen Renders
“Toen we aan de finale begonnen van Eeuwige Roem waren we er gerust in. Zowel Marleen, Ulla als Sabine waren op en top waardige finalisten. Voor ons kon het niet misgaan. Als programmamaker wil je natuurlijk niet dat de slechtste wint. Het is niet goed voor éénder welk televisieprogramma als iemand die niet meekan, de overwinning wegkaapt. Marleen was niet zo denderend begonnen. Maar zij is op een enorme manier geëvolueerd in het programma. Niet alleen als sportvrouw maar ook als mens. Naarmate ons verblijf duurde, werd Marleen alleen maar extraverter. Haar prestaties mochten gezien worden.”

De val van Roger
“Roger De Vlaeminck blijft een enorm dankbaar fenomeen om in je programma te hebben. Zijn opgave was als een donderslag bij helder hemel. Toch deed het me terugdenken aan de woorden van Eddy Merckx. Volgens de ‘Kannibaal’ kon Roger nooit een grote rond winnen. Let op: een rittenwedstrijd van maximum twee weken kon hij perfect aan. Langere wedstrijden waren voor hem echter een marteling. Hij begon het thuisfront te missen. Zijn prestaties zag je zo achteruit gaat. Op dat vlak was zijn deelname aan Eeuwige Roem niet anders dan zijn wielercarrière. Op zijn 61e reageert hij blijk baar nog altijd hetzelfde als op zijn eenentwintigste. Kort samengevat… De moraal van het verhaal is: Merckx heeft altijd gelijk.”

Tekst: Bart Liekens

<< Terug    Stuur naar een vriend    Print dit bericht    Voeg jouw bericht hier toe
Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

Commentaren

dag Tilly, hopelijk had je een mooie Paastijd!
Eeuwige roem is aan mij voorbijgegaan ,ik heb nooit gekeken.

Gepost door: magda | 16-04-09

De commentaren zijn gesloten.