23-02-09

Dean: “Ja, ik heb singer-songwriter ambities!”

Dean: “Ja, ik heb singer-songwriter ambities!”
[16/2/2009 Categorie: Muziek - Interviews] Voor jonge meisjesgod Dean loopt het allemaal zijn gangetje. Toch legt ook de winnaar van de laatste Idoolreeks beetje bij beetje zijn muzikale lat wat hoger. Zo gaf Dean tijdens het Antwerp United against Cancer-concert backstage maar al te graag toe dat hij singer-songwriter ambities heeft en dat hij zich de voorbije maanden heeft toegelegd op de wondere wereld van de gitaar. “Een zevental maanden geleden begon ik inderdaad met gitaar te leren spelen. Het gaat al redelijk goed. Maar het is nog niet perfect. Het streefdoel hiervan is dat ik binnenkort ook meer de focus kan leggen om zelf nummers te schrijven zonder al te veel tekstuele hulp van buitenaf te krijgen. Dus ja, ik heb volop singer-songwriter ambities. Ik ben op dit moment volop aan het proberen om eigen nummers neer te pennen. Dat wordt meer en meer een obsessie. Nadat ik een tekst heb geschreven, bespreek ik die volop met de producer om te zien waarin ik nog kan verbeteren. Albumplannen zijn er wel. Die zijn echter in een nog te pril stadium om het nodige nieuws op de wereld los te laten.”

Idool
“Ik vind het telkens weer moeilijk om terug te blikken op mijn Idoolperiode. Het enige wat zichtbaar merkbaar is, is dat ik toch een pak zelfzekerder in mijn schoenen sta. Als artiest maakt het me echt niet uit voor hoeveel mensen ik sta op te treden. Ik zal altijd het volle pont geven. Het publiek komt naar jou kijken. Ze hebben er recht op om te zien dat alles goed verloopt. Ik geef mezelf altijd. Als mens evolueer je bij elke ervaring, die je in je leven tegen komt. Voor mij was Idool een pure leerschool. Ik durf gerust te zeggen dat ik beter zing dan toen. In de periode daarvoor stond ik nog nooit op een podium. Nu is dit mijn broodwinning. Je ziet dat de wereld heel snel kan draaien. Toen ik Idool won, was ik 18. Toch voelde ik me maar een snotneus van pakweg 16 jaar. Heel mijn leven kwam in een stroomversnelling terecht dankzij die éne overwinning van Idool. Ik heb mijn studies wel afgewerkt. De plannen om eventueel naar universiteit of hogeschool te gaan moest ik allemaal achter mij laten. Razendsnel kwam ik in een volwassen wereld terecht. Daar pluk ik nu nog steeds de vruchten van.”

Tekst: Bart Liekens
Koop hier de nieuwste van Dean

<< Terug    Stuur naar een vriend    Print dit bericht    Voeg jouw bericht hier toe
Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

Commentaren

Tilly...goede morgen maak er een gezellige muzikale week van ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 23-02-09

TILLY GOEDE MORGEN
LAAT DE
MUZIEK
MAAR KLINKEN
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 23-02-09

Hallo Tilly Ik hoorde al een tijd niets van Dean dacht dat hij in de vergeethoek was beland ...niet dus :-)
groetejs Ninne

Gepost door: Ninne | 23-02-09

Tilly, Kom je ook een fijne en aangename muzikale week toewensen.

Nog vele groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 23-02-09

goeie middag Tilly heb me overslapen vandaag :-)
gezien wat ik gedaan heb?
hahaha ben eens benieuwd
groetjes

Gepost door: Borriquito | 23-02-09

Tilly Het was precies een eindje stil rond Dean ,maar hij is terug,het is wel een manneke met en mooie stem.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 23-02-09

*** Mijn muziekkennis staat op een laag pitje..Ben er niet zoveel meer mee bezig als vroeger toen ik nog een discobar had..

Heel fijne maandagavond
Groetjes

Gepost door: Illness | 23-02-09

goeie avond Tilly heb weer genoten van je uitzending op radio accent
groetjes

Gepost door: Borriquito | 23-02-09

De commentaren zijn gesloten.