22-02-09

Tent “Afrika!Afrika!” siert Antwerpse Zuiderdokken!

Tent “Afrika!Afrika!” siert Antwerpse Zuiderdokken!
[16/2/2009 Categorie: Evenementen] Donderdagavond werd het eerste deel van de tent van het wereldspektakel “Afrika! Afrika!” omhoog getrokken op de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen. De bouwwerf momenteel herschapen in één modderpoel, wordt straks een Afrikaans dorp met geel zand en palmbomen.

Grootste tent van Europa!
82 Vachtwagens, hebben de afgelopen dagen het materiaal aangevoerd, om de grootste tent van Europa te laten verrijzen in Antwerpen. Het is geen klassieke circustent die op de Gedempte Zuiderdokken verrijst. “De vorm is speciaal”, vertelt de Italiaan Freddy Anceschi, die zichzelf ‘tentmaster’ noemt. “De meeste circustenten zijn rond, maar deze heeft een vierkante koepel. Daarmee verwijst ze naar Marokkaanse nomadententen.” Het geheel bestaat uit acht tenten, die met een soort tunnels met elkaar in verbinding staan. “Behalve de hoofdtent zijn er bijvoorbeeld ook een foyer, een vip- tent en een restaurant”, zegt Thomas Janssen van “Afrika! Afrika!” die nog benadrukt dat alle onderdelen zijn aangekleed in Afrikaanse sfeer. Ook de temperatuur zal met 25 tot 28 graden tropisch zijn.

Sprookjesachtige metamorfose!
Donderdagavond was een ploeg tentbouwers, in de kou en de modder hard in de weer om het eerste deel van de tent omhoog te krijgen. “De komende dagen zul je langzaam maar zeker, een metamorfose waarnemen van jewelste”, onderstreept Thomas Janssen. “We belichten het tentendorp en met die palmbomen ziet het er straks heel sprookjesachtig uit. Met jullie prachtige kathedraal op de achtergrond wordt het een mooi postkaartje.” Bang voor storm, onweer of ander noodweer is Thomas niet. “Vorig jaar was er een flinke storm toen we in Hannover stonden. Andere circussen zijn in de problemen gekomen. Sommige tenten zijn zelfs helemaal weggewaaid. Maar die van ons bleef gewoon staan.”

Extra voorstellingen!
“Afrika!Afrika!” gaat in Antwerpen op 26 februari eerstkomende in première en nu al zijn er wegens het grote succes, extravoorstellingen gepland. Twee weken voor de première zijn al meer dan 30.000 tickets de deur uit! Vandaar dat de organisatoren beslist hebben om de eerste reeks voorstellingen met een extra week uit te breiden. Acht extra voorstellingen die lopen tot 15 maart 2009. Wie het spektakel dan nog niet heeft bezocht zal zich moeten verplaatsen naar onze hoofdstad. Vanaf 17 maart, slaat “Afrika!Afrika!” zijn tenten op in Brussel, Tour & Taxis.

Het meest opwindende evenement van 2009’’, in immense exotische tentpaleizen, trok eerder doorheen heel Europa al bijna 3 miljoen bezoekers. “Afrika! Afrika!”, is een zinderend spektakel vol energie, adembenemende acts en opzwepende dans en muziek… Tickets zijn te reserveren op het nummer 0900/69.001 of via www.sherpa.be Meer informatie over het spektakel vind je op: www.afrika-afrika.be.

Tekst: Eric Vanhooren

<< Terug    Stuur naar een vriend    Print dit bericht    Voeg jouw bericht hier toe
Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

Commentaren

goeie morgen Tilly dat zal een heel spektakel zijn
fijne zondag Tilly
groetjes

Gepost door: Borriquito | 22-02-09

Hallo Tilly Kan het geloven dat er heel veel spektakel zal zijn.
Nog een aangename zondag verder.
ps Tilly je bent heel mooi met je kapsel
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 22-02-09

Tilly Ik wens je een heel mooie carnavalzondag toe, spijtig maar hier is het beginnen te regenen.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 22-02-09

*** Tzal wel een enorme tent zijn en holijk bestand tegen storm hé..

Fijne zondag
Groetjes

Gepost door: Illness | 22-02-09

Dat zal wel een heel spektakel zijn...nog een fijne avond

Gepost door: Yolanda | 22-02-09

De commentaren zijn gesloten.