21-02-09

Stan Van Samang verovert Lotto Arena

Stan Van Samang verovert Lotto Arena
    Foto's
[16/2/2009 Categorie: Muziek - Concerten - Videoreportages] Er gingen zenuwslopende dagen aan vooraf, slapeloze nachten… Wat een ontlading moet het geweest zijn voor Stan Van Samang, wanneer de eerste noten door de volledig uitverkochte Lotto Arena klonken… Het publiek droeg de sympathieke zanger meteen op handen!

Wanneer Stan bijna een jaar geleden bekend maakte dat hij graag de Lotto Arena wou vullen, werd dit nog aanzien als een verre droom… Die droom is gisteren werkelijkheid geworden! De Lotto Arena was gevuld met 5500 enthousiaste mensen, allemaal om de meest sexy zanger van Vlaanderen aan het werk te zien.

De aftrap werd gegeven door Beverly Jo Scott, een goede vriendin van Stan. Ze leerden elkaar 2 jaar geleden kennen en schreven samen al een aantal songs voor zijn twee albums. BJ Scott, afkomstig uit hartje Alabama, verraste met een akoestische set.

Het publiek kwam uiteraard niet omwille van het voorgerecht, maar had vooral zin om te proeven van de lekkere hoofdschotel… Stan knalde meteen met ‘This Time’, de toon was gezet. De setlist bestond uit een perfecte mix van nummers uit zijn beide albums.

Stan liet zich zoals altijd omringen door schitterende muzikanten waaronder Eric Melaerts en Herman Cambré, stuk voor stuk klasbakken, net als de mooie achtergrondzangeressen. In combinatie met Stan gaven ze allemaal vonken en vuur, het enthousiasme straalde van het podium. Al bij het derde nummer veerde het publiek van haar zitje. Rechtstaan, klappen, zingen, dansen… zalig om te zien hoe Stan gedurende het hele concert iedereen moeiteloos mee kreeg.

Wanneer ‘cool chic from Alabama’ BJ Scott, opnieuw op het podium verscheen, voelde je al dat dit een bijzonder moment was. De glimlach van Stan verraadde dat hij enorm had uitgekeken naar dit moment. ‘Some of Us’, één van Stan z’n favoriete nummers EN geschreven met BJ Scott zelf, mocht hij eindelijk brengen voor een echt publiek. Een absoluut hoogtepunt! Ook met Ilse DeLange was er die aanstekelijke chemie die van het podium afstraalde. Haar ‘Flying Blind’, in duet met Stan, was zeer mooi! Zij bracht ook nog haar nieuwe single ‘So Incredible’, een voorbode van haar album dat op 20 februari uitkomt.

Enkele andere hoogtepunten in de show waren ‘Invisible’, een nummer dat Stan schreef met Koen Buyse, ‘Poison’ dat grotendeels door het publiek werd gezongen, ‘Simple Life’ akoestisch op het kleine podium, de nieuwe single ‘I Didn’t Know’… en zo kan ik nog even doorgaan!

Er werd de toeschouwers ook meegedeeld dat er geschiedenis werd geschreven: voor het eerst werd een Vlaams concert rechtstreeks uitgezonden in een aantal Kinepolissen. Alles werd gelijktijdig gefilmd met multi-camera, en live via satelliet uitgezonden in HD. En ook daarbij toonde Stan zich een echte professional… Je zag geen greintje stress en hij gaf zijn publiek in de Lotto Arena het gevoel dat er geen camera’s waren, dat hij enkel en alleen voor hen zong…

Achteraf liet Stan weten dat hij ongelofelijk tevreden was. De energie en adrenaline die van het concert afdropen, vond hij echt kicken. Ook Ilse DeLange was vol lof en vond het een plezier om met Stan te mogen zingen. En BJ Scott vermeldde graag dat ze het een hele eer vond om erbij te mogen zijn. Zij heeft Stan op muzikaal vlak zo positief zien evolueren. Ze benadrukte ook zijn hart van goud. Enkel lovende woorden van Scott, wat Stan tot tranen toe deed ontroeren. Muzikale vader Eric Melaerts blonk eveneens van trots… Zijn poulain Stan heeft het schitterend gedaan. Melaerts geloofde vanaf het prille Steracteur Sterartiest-begin rotsvast in Stans kwaliteiten, en blijft dat in de toekomst zeker doen!

Henk Vermeulen van The Entertainment Group had nog heel goed nieuws in petto: volgend jaar op Valentijn staat Stan opnieuw in de Lotto Arena! The Entertainment Group bedankte ook graag iedereen die dit eerste concert heeft mogelijk gemaakt.

Stan was blij dat we Valentijn niet wilden doorbrengen thuis in onze zetel… en wij zijn eveneens blij dat we dit niet hebben gedaan… tot volgend jaar in de Lotto Arena!

Bekijk hier de videoreportage: Stan Van Samang doet Lotto-Arena ontploffen

Tekst: Kim Wauters
Koop hier de nieuwste van Henk Vermeulen

<< Terug    Stuur naar een vriend    Print dit bericht    Voeg jouw bericht hier toe
Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

Commentaren

goeie morgen Tilly ik weet niet waarom ze die zo aanbidden
vind die niet zo'n goeie zanger, maar da zal wel aan mij liggen zeker
fijne zaterdag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 21-02-09

Tilly, sommige van zijn liedje hoor ik wel graag.
Nog een fijn en aangenaam weekend.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 21-02-09

top Een topper van vlaamse bodem!!
Een heerlijke stem, prachtige nummers.
Die zou met de juiste songkeuze in het buitenland kunnen scoren.
Groetjes,
Eros Fanblog

Gepost door: eros fanblog | 21-02-09

De commentaren zijn gesloten.