20-02-09

Ann Christy herleeft dankzij een schitterende Free Souffriau

Ann Christy herleeft dankzij een schitterende Free Souffriau
[13/2/2009 Categorie: Muziek - Concerten - Videoreportages] Op de première van haar concertreeks ‘Een beetje anNders’ bracht Free Souffriau op een schitterende manier hommage aan Ann Christy en haar unieke oeuvre. Stemmen en personen vergelijken is gevaarlijk, maar het wordt moeilijk om iemand te vinden die dichter bij de originele Ann Christy kan komen dan Free vandaag. Een beetje anders misschien, maar toch niet veel…

 

Ze opende met ‘Duizend dromen worden waar’ en daarbij verwoordde ze ook dat het reeds van kindsbeen af haar wens was om dit concert te kunnen doen. Met ‘Utopia’, ‘In rook vergaan’ en het prachtige ‘Blij bij jou te zijn’ (staat op de eerste single-cd) kwam het concert op stoom. Klassieker ‘Neem vandaag de trein’ ging vooraf aan het mooie ‘Le garçon que j’aimais’.

 

Klapstuk voor de pauze werd uiteraard ‘De roos’, het eindeloze nummer waarmee Ann Christy vereenzelvigd wordt. Hierbij verschenen niemand minder dan Nicole en Hugo als engeltjes boven Free en zo brachten ze met zijn drieën een versterkte versie die ik toch liever iets soberder had gezien…

 

Na een medley van de minder bekende nummers viel ook het nummer ‘Schommelpaard’ op dat met het Studio 100-kinderkoor erg fris klonk. Het eerste luik werd afgesloten met ‘Zoals een mooi verhaal’, een knappe cover van het nostalgische nummer van Michel Fugain.

 

Ook na de pauze bleven heerlijke Ann Christy-nummers de revue passeren, waarbij toch telkens weer de prachtige stem van Free opviel. Zij kan een stukje zingen zoveel is zeker, ook al was ‘Mega Free’ een beetje zenuwachtig voor dit debuutconcert. ‘Dag vreemde man’ (wordt haar debuutsingle), ‘Gelukkig zijn’, ‘Ik mis hem zo’, … maar wat was het genieten bij ‘Bla bla bla’!

 

Het concert werd afgesloten met een spetterende finale waarin ook Nicole en Hugo hun beste danspasjes ten tonele brachten. Maar wat kregen we nog een toegift van formaat ! ‘Lisa is Lisa’ was niet minder dan adembenemend.

 

De stem van Free, Miguel op de piano en Ann in gedachten…

Daarvoor was ik gekomen!

Bekijk hier de videoreportage: Free Souffriau: de Ann Christy van deze tijd

Tekst: Thierry van Bokhoven
Koop hier de nieuwste van Ann Christy

<< Terug    Stuur naar een vriend    Print dit bericht    Voeg jouw bericht hier toe
Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

Commentaren

Hey De muziek en liedjes van Ann Christy doen het nog altijd. Het is ook heel mooi dat Free een hulde brengt aan deze schitterende zangeres. Ik wens je nog een fijne vrijdag.

Gepost door: martin | 20-02-09

Hey De muziek en liedjes van Ann Christy doen het nog altijd. Het is ook heel mooi dat Free een hulde brengt aan deze schitterende zangeres. Ik wens je nog een fijne vrijdag.

Gepost door: martin | 20-02-09

goeie morgen Tilly Ann Christy een formidabele zangeres die ons veel te vroeg is ontnomen
mooi dat we zo haar liedjes weer zullen kunen horen
fijne vrijdag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 20-02-09

Tilly Ik kom je een fijne vrijdag wensen, en een goed begin naar een leuk weekend toe, geniet ervan hopelijk valt het weer wat mee. ja Free kan die liedjes heel mooi zingen ze heeft ook een heel mooie stem
Groetjes

Gepost door: Jeske | 20-02-09

Tilly, Mooie en prachtige muziek van Ann Cristy.
Maar Free brengt hulde aan haar liedjes.
Nog een leuke vrijdag.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 20-02-09

*** Ann Christy..Veel te vroeg ons ontnomen hé..Ze had een prachtige en krachtige stem..Tis zeer moeilijk iemand te vinden die haar kan benaderen...

Groetjes

Gepost door: Illness | 20-02-09

De commentaren zijn gesloten.