18-02-09

Soulsister kijkt de fans in de ogen

Soulsister kijkt de fans in de ogen
    Foto's
[10/2/2009 Categorie: Concerten] Temidden van de Lotto Arena werd de pers opgetrommeld voor een wel zeer 'close' babbel met de heren Leyers en Michiels van Soulsister. De locatie en ontvangst was meteen een statement voor wat wij en het publiek mogen verwachten van hun concert op vrijdag 6 maart, namelijk de première van een artiest op een podium centraal van het baby-Sportpaleis.

Niet voor niets heet het concert "Closer", want dat is ook hetgeen de groep wil doen met hun fans. Het publiek zal zo nauw mogelijk bij het optreden betrokken worden, of zoals "Polle Pap" het zelf zegt : "Ik wil elke toeschouwer, ook die op de laatste rij, in de ogen kunnen kijken", speciale belichting moet dit dan ook ondersteunen. De verste zitplaats zal ook amper 22 meter van het podium verwijderd zijn, zodat iedereen echt van dichtbij zal kunnen luisteren naar en genieten van dit unieke concert.

Na het reünieconcert van goed een jaar geleden, was wat nadien volgde zeker geen geplande operatie. 1 concert werden er 3, goed voor 34000 toeschouwers die één van de meest muzikale concerten ooit in het Sportpaleis meemaakten, dixit Jan Van Esbroeck. Het werd uiteindelijk een doorstart voor Soulsister, wat hen los van de Sportpaleis-optredens bracht op diverse podia, zoals Marktrock en VTM Live.

Leyers en Michiels die wekenlang samen reizen (zoals met de Night of The Proms) en urenlang samen in de kleedkamer zitten, dat moet uiteindelijk leiden tot nieuwe nummers uit hun creatieve breinen. Zo kwam dan ook in oktober 2008 hun nieuwe CD "Closer" op de markt, die bewust op een alternatieve manier werd gelanceerd. Jan Leyers bevestigt dat niet alleen de financiële, maar ook de muziekwereld in crisis zit, het is vechten voor elke vorm van aandacht.

Vandaar dat de keuze viel om hun CD aan een gunstprijs van 2€ te verkopen, in samenwerking met een grote krant. Zo werden 80.000 lezers tegelijk ook eigenaar van hun nieuwe meesterwerkje. Enkele van de nieuwe nummers werden door het duo ook gebracht op de diverse zomerpodia waar ze passeerden. Wat het concert betreft, wordt een duidelijke lijn getrokken tussen het reünieconcert van 2008 ("Dit was Soulsister") en het "In the round"-concert van 2009; waar men vooral de boodschap wil brengen dat het een concert is van een groep met een nieuw album. Uiteraard zullen hun grootste hits ook niet ontbreken op 6 maart.

Qua ondersteuning mag de groep weer rekenen op de crème de la crème van de Belgische muzikanten, op 2 na zal de begeleiding identiek zijn als bij hun vorige concertreeks, met name o.a Tom Van Stiphout, Michael Schack en Hervé Martens. Grote verrassingen hoeft men niet te verwachten, toch niet qua verrassingsacts, wel zullen een aantal oudere nummers in een nieuwe of akoestische versie worden gestoken.

Beide heren kijken weer enorm uit naar dit concert, Paul werkt volop aan zijn conditie om volledig 'scherp' te staan tegen 6 maart, en om op zijn Koen Wauters gedurende 2 uur zijn rondjes te kunnen draaien op het podium. Is Polle Pap daarvoor niet te oud ? Niets is minder waard, hij spiegelt zichzelf aan Tony Bennett die op zijn 82e nog steeds het beste van zichzelf geeft. Hij had een visioen dat qua sfeer hij terug wil gaan naar een concert van Elvis uit 1968, hij zal er alleszins zelf alles aan doen. Op onze vraag wat er na dit concert volgt, bleven de heren wat mysterieus. Tot op heden mogen ze verwacht worden op een 6-tal podia op diverse festivals, de details zullen echter nog volgen.

Soulsister Closer op vrijdag 6 maart om 20u00 in de Lotto Arena. Er zijn reeds 4500 van de 6000 beschikbare kaarten verkocht. Kaarten aan 20, 25, 30 en 35 euro kunnen nog besteld worden via Tele Ticket Service op 070/345.345 (vanuit Nederland : 0900-45.000.45), www.teleticketservice.com.

Tekst: Benny Bicker
Koop hier de nieuwste van Jan Leyers

<< Terug    Stuur naar een vriend    Print dit bericht    Voeg jouw bericht hier toe
Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

De commentaren zijn gesloten.