17-02-09

Dirk over het leven na X Factor

Dirk over het leven na X Factor
[10/2/2009 Categorie: Muziek - Interviews] Half december won Dirk de tweede editie van X Factor. Tijdens het concert Antwerp United against Cancer op de Gedempte Zuiderdokken kwamen we Dirk terug tegen. Ondertussen kwam er in zijn leven een top 5-hit in de Ultratop bij. Stof genoeg om eens na te kaart over wat een X Factor-winst allemaal in het leven van een bloednuchtere Antwerpenaar kan te weeg brengen.

Privé-leven
“Voor mijn privé-leven is er de X Factor-overwinning eigenlijk bitter weinig veranderd. En dat vind ik op zich een enorm grote zege. Ik geef grif toe dat ik het graag op deze manier zo wil houden. Tot nu toe hield ik me vooral bezig met de promotie-activiteiten van de eerste single. X Factor was om een unieke kans om mezelf als artiest wat te profileren. En het is nét die kans dat ik met beide handjes moest grijpen. Voor vele mensen blijf ik de man van de X-pressor. Maar ik was daar toen bewust. Ik ben niet van straat geplukt en in de X-pressor geduwd”

Ultratop
“Mijn debuutsingle Walk and don’t look back stootte door naar de vierde plaats in de Ultratop. Ik was daar zelf aangenaam verrast door. Er was wat mediaheisa rond het feit dat niet alle zenders mijn liedje draaide. Maar ik heb daar geen seconde over wakker gelegen. Misschien ben ik me vooral nog niet bewust dat radiostations een enorm groot belang spelen op dat vlak. Ik ben iemand, die het liefst van al op het podium staat. Op mijn lijstje staat dit resoluut op nummer 1. Als een goed draaiende single daar toe kan helpen, neem ik dat natuurlijk graag mee.”

Lesgeven
“Ik geef terug les. Voor mezelf is er weinig veranderd. Maar het zijn vooral de kinderen in je klas, die je anders gaan bekijken. Voor hen blijf je nog altijd de man, die X Factor heeft gewonnen. Toen ik de eerste keer terug les gaf, waren ze enorm euforisch. Toch heb ik hun euforie ergens wel een klein beetje proberen te temperen. Dirk, de turnleerkracht, heeft een andere taak dan Dirk, de zanger. Ik streef er echt naar om mijn werk (school), mijn muziek en mijn privé-leven zeer gescheiden te houden. Op school ben ik de leraar, thuis ben ik papa en op het podium ben ik performer. Dat zijn drie totaal verschillende werelden. Op school zal ik er altijd mee geconfronteerd worden dat ik X Factor heb gewonnen. Op zich mag dat ook. De kinderen herinneren er mij nog regelmatig aan. Ze zijn er zelfs enorm mee begaan. Maar ik ben daar leerkracht. Het is onmogelijk om daar in school op de speelplaats als een popster rond te lopen. Tegenover heel wat mensen kan je dat gewoon niet maken. En zo hoort het ook te zijn in het dagelijkse leven! Daar hoor je met je beide voetjes op de grond te staan.”

Tekst: Bart Liekens
Koop hier de nieuwste van Dirk De Smet

<< Terug    Stuur naar een vriend    Print dit bericht    Voeg jouw bericht hier toe
Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

Commentaren

goeie morgen Tilly een fijne dinsdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 17-02-09

Tilly, kom je ook een fijne en aangename dinsdag wensen.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 17-02-09

De commentaren zijn gesloten.