16-02-09

Helmut Lotti palmt swingend Oostende in!

Helmut Lotti palmt swingend Oostende in!
    Foto's
[9/2/2009 Categorie: Concerten] De 39-jarige Helmut Lotti pakte zaterdagavond al swingend moeiteloos het nokvolle Casino Kursaal van Oostende in. “Time to Swing” is de passende titel van de Gentse wereldster. Het overwegend wat oudere publiek genoot innerlijk met volle teugen van showbeest Lotti, koor en het fantastische orkest.

En toch……. De crooner die in 1995 de wereld veroverde met zijn eerste “Helmut Lotti Goes classic –cd”, kreeg de sfeer er niet echt in bij het publiek! De sfeer was niet zo uitbundig wegens de show te gepolijst en het verrassingselement die erin ontbrak. Hoewel de show te afgeborsteld leek, kreeg de wereldster – die binnenkort voor de derde keer in het huwelijksbootje zal stappen – toch het publiek op zijn kant met een van zijn eerste hits ‘Waarom ik’. Een warm applaus volgde van het aanwezige publiek.

Lotti swingend over het podium!
Dat Helmut Lotti een ongelofelijk talent is, daar twijfelt in heel Vlaanderen en Europa niemand meer aan. De 39-jarige zanger swingt als geen ander dartel over het podium en rijgde de ene song na de andere uit zijn gelijknamig album ‘Time to Swing’ aan elkaar. Maar niet alleen songs uit zijn recentste album kwamen in Oostende aan bod. De rocker putte ook songs uit zijn vorige albums en palmde het Oostends publiek in met een ode aan drie wereldsterren waarvoor Lotti een grote bewondering heeft. ‘Et Maintenant’ van Gilbert Becaud vertolkte Helmut op onnavolgbare wijze. Een nummer dat bij velen voor kippenvel zorgde. Maar ook ‘My Way’ van Claude Francois werd heel ingetogen en op gracieuze wijze gepresenteerd. Tot slot waanden de Oostendenaren zich even op de Champs Elysées, toen Lotti uitpakte met de gelijknamige klassieker van Joe Dassin. Helmut Lotti ook ambassadeur bij Unicef, zet met “Time to Swing” ongetwijfeld een nieuwe mijlpaal in zijn carrière. Maar de Gentenaar die vorig jaar nog werd gelauwerd met een award voor in totaal 12.500.000 verkochte cd's, moet er toch eens ernstig over nadenken of hij niet de boer moet opgaan met een eigen band en een show rond zijn groot idool waarmee voor hem alles begon….. “Elvis Presley”! In Oostende pakte Lotti op het einde van zijn concert uit met een medley van ‘Elvis’- songs en die muzikale saus, blijkt na zoveel jaren nog steeds te plakken bij het publiek! Lotti swingend en shakend dansend en zingend over het podium, werd na zijn puike performance bedankt met een minutenlange staande ovatie.

Agenda.
Time To Swing. Met deze verwijzing legt Helmut Lotti de nadruk duidelijk op een tijdgeest uit een verleden dat bol stond van ritme. En wat meer is, hij wil er ons graag terug mee naartoe nemen. De uitermate sympathieke Helmut Lotti – België’s grootste muzikaal exportproduct zonder weerga, is met de ‘Time to swing’- tour in ons land nog te zien op woensdag 11 februari in De Warande in Turnhout (014/41.69.91), donderdag 12 en vrijdag 13 februari in de Capitole in Gent (0479/31.84.55), vrijdag 20 februari in Charleroi in Palais des Beaux Arts (071/31.12.12) en op vrijdag 6 maart in de Grenslandhallen in Hasselt (070/34.50.50). De voorstellingen nemen telkens een aanvang om 20 uur.

Lotti's versies van klassiekers zoals Cabaret en Reet Petite zullen je ongetwijfeld doen zingen en swingen, net als de vier nieuwe, eigen nummers, waaronder het titelnummer ‘Time to Swing’!

Tekst: Eric Vanhooren
Koop hier de nieuwste van Helmut Lotti

<< Terug    Stuur naar een vriend    Print dit bericht    Voeg jouw bericht hier toe
Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

Commentaren

goeie morgen Tilly die weet niet van ophouden met al zijn vrouwen :-)
fijne maandag hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 16-02-09

Tilly, inderdaad Borri die vent weet niet van ophouden met al zijn vrouwen...!
Nog een fijne maandag.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 16-02-09

De commentaren zijn gesloten.