10-02-09

SIMPLY RED IN VORST NATIONAAL

SIMPLY RED IN VORST NATIONAAL

Simply Red viert zijn 25ste verjaardag met een Greatest Hits album en een wereldtournee genaamd “Greatest Hits World Tour”. De groep plant concerten in onder andere Thailand, Australië, Nieuw-Zeeland, Mexico, Brazilië, Chili, de Verenigde Staten en in alle grote concertzalen van Europa. Tegen het eind van de tournee, voorzien in 2010, zullen ze meer dan 1 miljoen fans in vervoering hebben gebracht. België mag twee keer meefeesten want er is een extra concert gepland in Vorst Nationaal op zaterdag 4 juli.

Mick Hucknall moet zowat de bekendste roodharige zanger ter wereld zijn. Alom geprezen voor zijn unieke stemkwaliteit, kent hij zijn grote successen onder de naam Simply Red. Met goed gekozen bewerkingen van relatief onbekende nummers als ‘Money’s Too Tight (To Mention)’ (oorspronkelijk van The Valentine Brothers) en ‘If You Don’t Know Me By Know’ (van Harold Melvin & The Blue Notes) manifesteert hij zich binnen de kortste tijd als een blijver. Album ‘Stars’ (91) is een schot in de roos. Het is, gedurende zowat 2 jaar, het best verkopende album in Groot-Brittannië. Een prestatie die kan tellen. Maar voor Hucknall betekent dat niet dat hij op de lauweren gaat rusten.

Hij schrijft alsmaar vaker zelf nummers en doet vooral eigenwijs zijn ding. Het is deze soort tegendraadsheid die de man kenmerkt al sinds zijn jeugd. Ten huize Hucknall weerklonk vooral soul, reggae en jazz terwijl zijn leeftijdsgenoten helemaal opgingen in punk. Hucknall is tegenwoordig zijn eigen platenbaas waardoor hij zonder toegevingen aan wie dan ook muzikaal zijn eigen parcours kan volgen. Zijn omvangrijk en indrukwekkend repertoire omvat mooie hits zoals ‘Money’s Too Tight to mention’, ‘Holding Back The Years’, ‘If You Don’t Know Me By Know’ en ‘Something Got Me Started’ om er maar enkele te noemen.  

FOREST NATIONAL - VORST
  NATIONAAL

 
 
samedi 04 juillet 2009 - 20h00
  zaterdag 04 juli 2009 - 20u00

 
  PRIX DES TICKETS* -
  TICKETPRIJZEN*
 
 
Cat. 1 : 56 €
  Cat. 2 : 52 €
  Cat. 3 : 48 €
  Cat. 4 : 44 €

  * Prix incl. frais de réservation
  * Prijs incl. reservatiekosten


  INFO & TICKETS
 
  0900 69 500
  www.forestnational.be
  www.vorstnationaal.be

 

Commentaren

*** Dat zijn nog redelijk democratische prijzen..
Fijne dinsdag
Groetjes

Gepost door: Illness | 10-02-09

De commentaren zijn gesloten.