06-02-09

Oliver zingt voor Kinderen in de Wereld

Oliver zingt voor Kinderen in de Wereld
    Foto's
[1/2/2009 Categorie: Muziek] Een goeie maand geleden kon u dankzij Ebay bieden op BV's. Neen, u kon geen bekende Vlaming definitief in uw interieur plaatsen. De hoogste bieder kon daarentegen wel een exclusieve ontmoeting of optreden van zijn idool in de wacht slepen.

Zo kon er ondermeer geboden worden op een vlucht boven Antwerpen met Lucas Van den Eynde, een onderonsje in de muziekstudio van Brahim of een meekookavond met Peter Van Asbroeck.

De volledige opbrengst van de internetveiling ging naar de organisatie "Kinderen in de wereld". Hun belangrijkste taak bestaat er in om fondsen te werven voor kleinschalige projecten ten voordele van kinderen uit zuiderse landen.

Zo werd er met deze veiling 5300€ ingezameld waarmee 3 projecten in Congo en India werden gesteund. Ook een mini-concert van jeugdidool Oliver, laureaat van Junior Eurosong, stond in het lijstje. 3 mama's van leerlingen van de Vrije Basisschool St Lucia te Oelegem bundelden hun krachten en deden het hoogste bod op een optreden van de jonge belofte uit Sint-Job.

Helena Daelman, mede-initiatiefneemster van de organisatie, deed zelf de introductie. Als redactrice maakte zij 3 jaar lang buitenlandse reportages, en zag met haar eigen ogen de problemen die gepaard gaan met buitenlandse adopties.

Geen woorden maar daden voor Helena, aangezien zij haar zoontje Mose zelf adopteerde in Haïti. Maar met acties als deze wil ze vooral geld in het laatje brengen. Een privé-concert voor ongeveer 200 gelukkige kinderen werd het, en Zangtalent was er exclusief bij !

Oliver bracht covers van Kane en The Cooks, maar ook nieuw materiaal. Voor Ketnetpop - dat start vanaf donderdag 9 april - schreef hij samen met Jessica "Where are you now", en daarvan kreeg iedereen een voorsmaakje.

"Talk it out" is nog zo'n nummer dat uit zijn creatieve brein komt. Wij beluisterden en constateerden dat het zeer goed in het gehoor ligt. Welke platenbons krijgt de eer dit nummer op single uit te brengen is de vraag.

Hij toverde nog enkele verrassingen uit zijn hoge hoed. Zo bracht hij enkele mede-deelneemsters uit Junior Eurosong mee, zoals Elke. Een mooie versie van "Iris" (Goo goo dolls) en haar eigen nummer "Geniet van elk moment", waarvoor ze nog eens 2 danseressen meebracht, waren haar vrijwillige bijdrage.

Ook Mathilde bracht de nodige sfeer in het zaaltje met "Shut up and let me go" en haar "Vergeet-mij-Liedje". Junior Eurosong-runner up Chloé was de laatste surprise act van de middag. Met haar ballade "Un nouveau rêve" bevestigde ze nogmaals dat ze voldoende star quality in huis heeft om nog een vervolg te breien aan haar muziek-carrière.

Maar uiteraard kwamen de meesten voor die ene grote hit "Shut up" van Oliver himself. Na de eerdere volledige Engelse versie eindigde hij met de single waarmee hij zich kwalificeerde voor het grote festival in Limassol. Wat volgde was oorverdovend meezingen van alle aanwezige kinderen.

Na het optreden maakte Oliver nog gewillig tijd voor handtekeningen en foto's. Toch moest hij alweer vrij snel naar de volgende promo-opdracht voor Ketnetpop. Na het Wijnegem Shopping Center eerder op de dag, wachtte hem nog een bezoekje aan het Kuipke in Gent. Daar ontmoette hij dance-sensatie Milk Inc.

www.oliversymons.be
www.kinderenindewereld.be

Tekst: Benny Bicker
Koop hier de nieuwste van Brahim

<< Terug    Stuur naar een vriend    Print dit bericht    Voeg jouw bericht hier toe
Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

09:12 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (3) | Tags: oliver zingt voor kinderen in de wereld, een goeie maand geleden kon u dankzij ebay bieden op bv s neen, u kon geen bekende vlaming definitief in uw interieur plaatsen , zo kon er ondermeer geboden worden op een vlucht boven antwerpen, een onderonsje in de muziekstudio van brahim of een meekookavond, de volledige opbrengst van de internetveiling ging naar de organ, zo werd er met deze veiling 5300 ingezameld waarmee 3 projecten, laureaat van junior eurosong, stond in het lijstje 3 mama s van leerlingen van de vrije basis, helena daelman, mede-initiatiefneemster van de organisatie, deed zelf de introductie als redactrice maakte zij 3 jaar lang , en zag met haar eigen ogen de problemen die gepaard gaan met bui, geen woorden maar daden voor helena, aangezien zij haar zoontje mose zelf adopteerde in haiti maar m, en zangtalent was er exclusief bij, oliver bracht covers van kane en the cooks, maar ook nieuw materiaal voor ketnetpop - dat start vanaf donde, en daarvan kreeg iedereen een voorsmaakje, talk it out is nog zo n nummer dat uit zijn creatieve brein kom, hij toverde nog enkele verrassingen uit zijn hoge hoed zo brach, zoals elke een mooie versie van iris goo goo dolls en haar , waarvoor ze nog eens 2 danseressen meebracht, waren haar vrijwillige bijdrage, ook mathilde bracht de nodige sfeer in het zaaltje met shut up , maar uiteraard kwamen de meesten voor die ene grote hit shut up, na het optreden maakte oliver nog gewillig tijd voor handtekenin, wachtte hem nog een bezoekje aan het kuipke in gent daar ontmoe |  Facebook |

Commentaren

TILLY GOEDE MORGEN
MAAK ER
OOK EEN
FIJN WEEKEND VAN
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 06-02-09

Tilly...goede morgen met muziek kom je door gans het land ! fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 06-02-09

Tilly Ik kom je een heel mooi weekend toewensen.wij hebben vandaag een heel goede vriendin ten grave gedragen , ik zal haar zeker heel erg missen, want ze waslijk een goede zus voor mij.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 06-02-09

De commentaren zijn gesloten.