04-02-09

Coldplay, Metallica, Placebo en The Killers bevestigen voor Rock Werchter 2009

Coldplay, Metallica, Placebo en The Killers bevestigen voor Rock Werchter 2009
[28/1/2009 Categorie: Festivals] Wekenlang reeds wordt er online, op café aan de toog en op vele andere fijne plaatsen druk gespeculeerd over welke artiesten dit jaar de affiche van Rock Werchter zullen sieren. Ook hebben –waarvoor een welgemeende dank - honderden mails met mooie suggesties onze burelen bereikt. Zoals steeds wil Rock Werchter een podium zijn voor het beste wat de moderne muziek vandaag te bieden heeft. Een breed overzicht van alle interessante en goede dingen die aan de gang zijn in pop, rock en dance.

Twee onbetwiste publiekslievelingen, met name COLDPLAY en METALLICA, zullen van de partij zijn. Ook PLACEBO en THE KILLERS laten nu al weten present te geven op de 35ste editie van Rock Werchter. Meer namen volgen binnenkort.

Coldplay
Exclusief! Of om het met dat ene Nederlandse woord dat zanger Chris Martin machtig is te zeggen: “ongelofelijk”. De Britse groep concentreert zich deze zomer op eigen stadionshows en maakt één enkel weekend vrij voor enkele festivals waaronder... jawel, Rock Werchter. Dat Coldplay het in 2002 en 2003 - ja, zo lang geleden is het ondertussen – bij ‘ons’ zo naar zijn zin had, heeft de knoop zeker en vast helpen doorhakken. Viva La Musica !
Wanneer: vrijdag 3 juli – Main Stage | web: www.coldplay.com

Metallica
De ongekroonde koningen van Werchter. Voor geen enkele groep zijn er de afgelopen 34 edities zoveel mensen naar de heilige wei afgezakt. Metallica is trouwens zeer goed in grote getallen. Met recht en reden wordt de groep in april bijgezet in de Rock and Roll Hall of Fame. Al komt die eer misschien wat vroeg. Het uitstekende ‘Death Magnetic’ (2008) laat uitschijnen dat het beste nog moet komen. De zesde keer in Werchter!
Wanneer: zondag 5 juli – Main Stage | web: www.metallica.com

Placebo
Zoiets heet toewijding. Placebo is plichtsgetrouw elk nieuw album komen voorstellen in Werchter. En dus is het niet anders met nummer 6 dat in juni verschijnt. Producer is David Bottrill, bekend van Tool, Muse en dEUS. Nog meer hoera want Placebo (met nieuwe drummer) viert in 2009 zijn vijftiende verjaardag. Een terechte co-headliner op donderdag!
Wanneer: donderdag 2 juli – Main Stage | web: www.placeboworld.co.uk

The Killers
Sommige groepen stralen het uit dat ze groot gaan worden. Ook al zijn hun wegen zo ondoorgrondelijk als die van The Killers. De groep uit Las Vegas klinkt eerst als een heruitgave van New Order, de prille Cure en The Smiths. Om zich een album later in de slipstream van Bruce Springsteen en Meat Loaf te nestelen. Op ‘Day & Age’ (2008) klinken ze eindelijk als zichzelf: de beste indierockband van het moment.
Wanneer: vrijdag 3 juli – Main Stage | web: www.thekillersmusic.com

Rock Werchter 2009 loopt van donderdag 2 tot en met zondag 5 juli in het Festivalpark in Werchter. De grote namen en de gevestigde waarden krijgen naar goede gewoonte de Main Stage. Voor aanstormend talent, intieme(re) acts en dance beats in de late uurtjes is er de Pyramid Marquee. Er is elke dag plaats voor 80.000 bezoekers in het Festivalpark. Deze formule maakt een internationale topper van Rock Werchter. Vier keer al is het door de collega’s uitgeroepen tot Beste Festival ter Wereld.

De voorverkoop start op zaterdag 14 februari
De ticketprijzen
Festivaltickets (camping niet inbegrepen/excl. reservering- en portkosten)
4 dagen combi-ticket: 169 euro
Dagticket donderdag 2 juli: 75 euro
Dagticket vrijdag 3 juli: 75 euro
Dagticket zaterdag 4 juli: 75 euro
Dagticket zondag 5 juli: 75 euro

Inbegrepen in ticket: toegang tot het festival, één heen- en één terugreis per trein vanuit elk Belgisch NMBS-station tot/vanaf Leuven, één heen- en één terugreis met een festivalbus van De Lijn van Leuven naar Werchter. Nederlanders (en andere buitenlanders) reizen vanaf het eerste Belgische station over de grens gratis met hun Rock Werchter festivalticket. Een internationaal treinbiljet van en naar dat eerste Belgische station dient nog steeds te worden gekocht. Wat De Lijn betreft: de tickets zijn enkel geldig op de speciale festivalbussen vanuit Leuven Station naar/van Werchter, niet op andere lijnen. Dit aanbod geldt vanaf donderdagochtend 2 juli tot en met maandag 6 juli.

Campingtickets
Net zoals de vorige jaren kan kamperen enkel als je in bezit bent van een campingticket. Een campingticket kost 17 euro (excl. reservering- en portkosten), ongeacht de duur van het verblijf op de camping. De campings zijn open van donderdag 2 juli tot maandagmiddag 6 juli. Let wel: op woensdagavond is er GEEN kampeermogelijkheid in Werchter en blijven de campings gesloten! De verschillende campings worden uitgebaat door lokale verenigingen en niet door de festivalorganisatie.

Hoe tickets kopen
Vanaf zaterdag 14 februari om 9u zijn de tickets voor Rock Werchter telefonisch, via internet en via sms in verkoop. Vanaf vrijdag 27 februari zijn de tickets ook verkrijgbaar via de KBC Ticket Shop. Per persoon kunnen er max. 4 festivaltickets besteld worden. Telefonisch: Proximus Go For Music: 0900 2 60 60
Internet: www.proximusgoformusic.be

SMS: Code naar 3060 (0,50 euro/verstuurde-ontvangen SMS) Om van deze snelle dienst gebruik te kunnen maken, is het noodzakelijk om geregistreerd te zijn bij Proximus Go For Music én SMS Ticketing aan te duiden. Alle info via www.proximusgoformusic.be.

Rock Werchter-dagticket donderdag SMS-Code: RWA
Rock Werchter-dagticket vrijdag SMS-Code: RWB
Rock Werchter-dagticket zaterdag SMS-Code: RWC
Rock Werchter-dagticket zondag SMS-Code: RWD
Rock Werchter-combiticket SMS-Code: RWE
Rock Werchter-campingticket SMS-Code: RWF
KBC-Ticket Shop: www.kbc.be/ticketshop vanaf 27 februari

Nederland
Telefonisch: Teleticketservice: 0900 45 000 45
Internet: www.proximusgoformusic.be

Andere landen
Telefonisch: +32 34 00 00 34
Internet: www.proximusgoformusic.be + www.teleticketservice.com.


Koop hier de nieuwste van Coldplay

<< Terug    Stuur naar een vriend    Print dit bericht    Voeg jouw bericht hier toe
Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

10:17 Gepost door Tilly in Muziek | Permalink | Commentaren (2) | Tags: coldplay, metallica, placebo en the killers bevestigen voor rock werchter 2009, wekenlang reeds wordt er online, op cafe aan de toog en op vele andere fijne plaatsen druk gespec, rock en dance, twee onbetwiste publiekslievelingen, met name coldplay en metallica, zullen van de partij zijn ook placebo en the killers laten nu a, exclusief of om het met dat ene nederlandse woord dat zanger ch, rock werchter dat coldplay het in 2002 en 2003 - ja, zo lang geleden is het ondertussen bij ons zo naar zijn zin , heeft de knoop zeker en vast helpen doorhakken viva la musica, de ongekroonde koningen van werchter voor geen enkele groep zij, zoiets heet toewijding placebo is plichtsgetrouw elk nieuw albu, bekend van tool, muse en deus nog meer hoera want placebo met nieuwe drummer v, sommige groepen stralen het uit dat ze groot gaan worden ook al, de prille cure en the smiths om zich een album later in de slip, rock werchter 2009 loopt van donderdag 2 tot en met zondag 5 jul, intieme re acts en dance beats in de late uurtjes is er de pyra, inbegrepen in ticket toegang tot het festival, een heen- en een terugreis per trein vanuit elk belgisch nmbs-st, een heen- en een terugreis met een festivalbus van de lijn van l, niet op andere lijnen dit aanbod geldt vanaf donderdagochtend 2, net zoals de vorige jaren kan kamperen enkel als je in bezit ben, ongeacht de duur van het verblijf op de camping de campings zij, www proximusgoformusic be www teleticketservice com |  Facebook |

Commentaren

goeie morgen Tilly nee die muziek is niks voor mij :-)
fijne woensdag hé
groetjes
ps. hopelijk hier snel hersteld, 't is maar stillekes nu :-)

Gepost door: Borriquito | 04-02-09

Tilly, dat is ruige muziek daar,is niet mijn ding.
Nog een aangename woensdag.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 04-02-09

De commentaren zijn gesloten.