10-01-09

Derde huwelijksbootje voor Helmut Lotti!

Derde huwelijksbootje voor Helmut Lotti!
[7/1/2009 Categorie: Muziek] De liefde en Cupido hebben blijkbaar meer dan toegeslagen bij Vlaanderens crooner Helmut Lotti (Gent, 22 oktober 1969). Helmut belooft immers binnenkort voor de derde keer eeuwige trouw aan een vrouw. De zanger treedt op 9 mei aanstaande in het huwelijk met zijn vriendin, de journaliste Jelle van Riet. Dat meldt de zanger op zijn website.

Zeven en vier jaar!
De 39-jarige artiest in het dagelijkse leven Helmut Lotigiers genaamd, was twee keer eerder getrouwd. Uit zijn eerste huwelijk met Kimberley Grosemans, dat zeven jaar duurde, heeft hij een dochter Messalina (nu 17). Daarna trouwde hij met Carol Jane Poe. Dat huwelijk hield vier jaar stand en strandde in 2005.

Lotti werd in 1989 tweede bij de Soundmixshow met het nummer 'My Boy' van Elvis Presley. In 1995 brak hij in Vlaanderen en Nederland door met zijn serie 'Helmut Lotti Goes Classic'-albums. Sindsdien scoort de zanger torenhoog en alles wat hij onderhanden neemt verandert in goud.

Helmut Lotti destijds ook wel 'Kuifje in Operaland' genoemd, scoort met zijn albums zelfs in Wallonië. Hij verovert Nederland, Zuid-Afrika, Canada, Duitsland en was wereldwijd op TV te zien in de special ‘Christmas in Vienna’! Hij deelde er het podium met onder andere met Placido Domingo, Sarah Brightman en Riccardo Cocciante.

Helmut Lotti was ook één van de blikvangers tijdens het Gala Concert in Toronto ter gelegenheid van 25 jaar Paus Johannes Paulus II. De organisatoren hadden het intronummer van Lotti's kasteelalbum gekozen als ouverture van dit concert.

Jelle Van Riet!
Helmut Lotti en Jelle Van Riet stappen in het huwelijksbootje op zaterdag 9 mei 2009 in het Stadhuis van Antwerpen. Het huwelijk zal plaatsvinden in besloten kring. Maar al wie in de vreugde wil delen, zal de gelegenheid krijgen even mee te komen feestvieren, laten de twee weten in een persmededeling. Het koppel hoopt dat iedereen het privé-karakter zal respecteren. Meer informatie over het huwelijk volgt nog.

Jelle Van Riet is 36 en freelance journaliste. In die hoedanigheid interviewde zij Helmut voor ‘De Standaard der Letteren.’ Literatuur is haar specialiteit. Zo is de West-Vlaamse bijvoorbeeld ook juryvoorzitter van De Gouden Uil jeugdliteratuurprijs. Voor het interview snuisterde zij in Helmut bibliotheek. Het artikel begon met de zinsnede: 'Van mijn moeder mag ik geen grapjes maken over Helmut Lotti. Zij is een fan van zijn muziek en vindt hem knap en geestig. Ik zou, zeg maar, met hem mogen thuiskomen.' Wat zij kort daarna ook deed.

Lotti probeert zijn relaties angstvallig uit de media te houden. Hoe aartsmoeilijk ook met zijn bekendheid. Zijn vorige vriendin, de vijftien jaar jongere Selina Cespedes, heeft nooit de spots gehaald. Tijdens zijn tweede huwelijk, met Carole Jane Poe, bleef alles binnenskamers, op het huwelijk in februari 2002 en de aankondiging van de scheiding in maart 2005 na. De echtscheiding van zijn eerste echtgenote en moeder van zijn dochter, Kimberly Grosemans, leverde in de nasleep wel wat publieke problemen op.

Tekst: Eric Vanhooren
Koop hier de nieuwste van Helmut Lotti

<< Terug    Stuur naar een vriend    Print dit bericht    Voeg jouw bericht hier toe
Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

 

Blogs Awards 2008

 


Blogs Awards 2008

De commentaren zijn gesloten.