10-12-08

Radio 2 zocht en vond beste kookteam

RadioVisie.eu/be > Actueel > Radio 2 zocht en vond beste kookteam
Radio 2 zocht en vond beste kookteam
maandag 8 december 2008
Op zondag 7 december organiseerde Radio 2 de finale van ‘Het beste kookteam van Vlaanderen’ tijdens de Kokerello-beurs in Gent. RadioVisie ging een kijkje nemen. Een hapje gaat er immers altijd in en we willen radiomakers ook wel eens aan het werk zien buiten de studio. Daarom namen we ook onze camera mee .

Presentator van dienst was Herbert Verhaeghe met de live uitzending van 'Viva Vlaanderen'. Caterine Vandoorne en Peter Hermans leidden de kookteams. Zingende medemensen Udo en Gene Thomas namen het muzikale luik voor hun rekening.

Herbert Verhaeghe ziet dat het goed is

Gene Thomas mag het uitleggen

Vijf teams, een uit elke provincie, namen het tegen elkaar op om het beste origineel recept te bereiden aan de hand van een door Radio 2 opgestelde ingrediëntenlijst. Het team van Dirk Demesmaeker uit Liedekerke in de provincie Vlaams Brabant werd ‘Het beste kookteam van Vlaanderen’. Zij winnen de culinaire verwenweek in Toscane voor het hele kookteam (plus partners).

Catherine Vandoorne wacht op het antwoord of een hapje

Udo was dicht bij het publiek

Ook de teams uit de andere provincies waren zeer goed voorbereid. Maar volgens de jury (Johan Segers van ’t Fornuis in Antwerpen, Jan Buytaert van ex – de Bellefleur in Kapellen, Yves Desmet en Radio 2-chef Dirk De Prins) onderscheidde het recept van de teamleden uit Vlaams Brabant zich duidelijk van de andere door hun creatieve tweeluik van gerookte en gebakken natuurlijk varkenshaasje.

Het winnnende kookteam uit Vlaams-Brabant (foto: Radio 2)

De tweede plaats was weggelegd voor het Oost Vlaamse team van Vanessa Vyncke uit Gent. De bronzen plak ging naar Limburg, waarvan Rik Roex uit Maaseik de ploeg leidde.

Foto's: Dieter Dewulf  en Radio2

De commentaren zijn gesloten.