09-12-08

En tenslotte wilde u ook dit nog weten

RadioVisie.eu/be > Actueel > En tenslotte wilde u ook dit nog weten


En tenslotte wilde u ook dit nog weten
maandag 8 december 2008 - 15:00
De afsluiter. Bijna dagelijks op dezelfde plek, op hetzelfde tijdstip, medianieuws in de marge. Of toch niet want vandaag pleegt minister van Media Kris Peeters overleg met de Vlaamse pers. De recente ontslagengolf dreigt gevolgen te hebben voor de kwaliteit van de Vlaamse pers.

'De slimste mens' belooft vanaf vanavond weer wekenlang de kijkcijfers (van Eén) te domineren. Er is een stevig lijstje deelnemers dit jaar, met onder meer Johan Vande Lanotte en Goedele Liekens. De allereerste slimste mens was Alain Grootaers. Daarna wonnen Stany Crets, Bert Kruismans, Wouter Deprez en Steven Van Herreweghe. Vorig jaar werd Annelies Rutten de eerste vrouwelijke slimste mens. Greet Op de Beeck won niet in 2004, maar maakte als radiojournaliste zoveel reclame voor haar medium dat ze het prompt tot Radiopersoonlijkheid van 2004 schopte. (De Standaard)

De vtm-kerstparade trekt dit jaar op 27 december door de straten van Blankenberge. Een dag later is Genk aan de beurt, telkens vanaf 17.00 uur. In beide plaatsen wordt ook een magisch kersthuis gebouwd. Een constructie van 10 meter hoog, 26 meter lang en 11 meter breed. In de kersthuizen kan je kennismaken met nieuwe programma’s, je krijgt er een drankje en er zijn uiteraard ook cadeautjes. De toegang is gratis. De vtm-kersthuizen zijn in de regel elke dag open van 13.00 tot 19.00 uur. De meest recente info in verband met de vtm kerst vind u HIER

Het Internationaal Kortfilmfestival Leuven was zaterdag 6 december aan de finale toe. Winnaar van de avond was ongetwijfeld filmmaker Robion Pront, die met zijn kortfilm 'Plan B', een derdejaarwerk uit de filmschool Sint-Lukas, niet alleen door de internationale jury, maar ook door het publiek als favoriet gekozen werd. Het evenement werd afgesloten met de uitreiking van de befaamde Wildcards van het Vlaamse Audiovisueel Fonds, goed voor 240.000 euro en met voorsprong de grootste en belangrijkste prijzen voor jong filmtalent. Een overzicht van de winnaars vindt u HIER.

En tenslotte nog even melden dat Walter Grootaers het Vlaams Belang gisteren flink op de korrel nam in het Radio 2-programma 'De Raadkamer' . Hij bracht een eigenzinnige versie van het sinterklaasliedje Zie ginds komt de stoomboot. Zijn tekst vindt u HIER.

De commentaren zijn gesloten.