08-12-08

Tom Barman wint prijs Beste Videoclip

RadioVisie.eu/be > Actueel > Tom Barman wint prijs Beste Videoclip


Tom Barman wint prijs Beste Videoclip
zondag 7 december 2008
Vrijdagavond 5 december vond de prijsuitreiking van de Videoclipcompetitie van het Internationaal Kortfilmfestival Leuven plaats. De SABAM Juryprijs voor Beste Videoclip ging naar Tom Barman, voor de regie van de clip Eternal Woman (dEUS). De prijs bedraagt 1.500 euro.

Dit jaar werden er achttien clips geselecteerd door de IKL-ploeg, uit een aanbod van meer dan honderd werken. Deze achttien geselecteerden werden voorgelegd aan de IKL-jury.

Daarin zetelden dit jaar Ben Van Alboom (filmjournalist voor De Standaard, Klara en Studio Brussel en voormalig oprganisator en programmator van Jigsaw Circus), Bart Steenhaut (journalist bij De Morgen) en regisseur Christophe Van Rompaey (regisseur van de talloze malen bekroonde film Aanrijding in Moscou).

Het is al de tweede keer dat Barman deze prijs in de wacht sleept. In 2003 ging hij ook al met de felbegeerde prijs aan de haal voor de regiewerk van de clip van Jumpneedle (Magnus).

Het IKL organiseert de Videoclipcompetitie sinds 1999. Voormalige winnaars zijn onder meer Pieter Van Hees, Stephen Dewaele, Lars Damoiseaux en Toon Aerts.

U kan de videoclip van Eternal Woman nog steeds bekijken op de website van het IKL en Studio Brussel. Klik HIER. TV Brussel maakte recent nog een korte "making of" over deze clip, die werd opgenomen in het Flagey gebouw in Brussel. Check tekst en video HIER.

De commentaren zijn gesloten.