30-11-08

Inschrijven Q-Academy gestopt wegens succes

RadioVisie.eu/be > Actueel > Inschrijven Q-Academy gestopt wegens succes


Inschrijven Q-Academy gestopt wegens succes
zaterdag 29 november 2008
Na één week zijn er 581 inschrijvingen voor de Q-Academy, de radioschool die hitzender Q-music binnenkort opstart. Het succes is overdonderend. Daarom werden de inschrijvingen gisteren om middernacht afgesloten.

Programmadirecteur Erwin Deckers :”Dit hadden we echt niet verwacht. De reactie is zo overweldigend dat we na één week de inschrijvingen al moeten sluiten. Anders wordt het praktisch onmogelijk om de selectiedag op een goeie manier te laten verlopen. Er zijn blijkbaar héél wat mensen geïnteresseerd in een job bij de radio. In 2009 komt er zeker een vervolg. Wie nu te laat was, kan zich dan proberen in te schrijven.”

Sinds vorige week donderdag konden geïnteresseerden zich via de site inschrijven voor een selectiedag. Die vindt plaats op zaterdag 13 december. Dan worden de kandidaten gescreend. Wie slaagt voor de tests, krijgt een opleiding tot dj. De Q-dj’s zullen zelf de studenten begeleiden en hen de knepen van het radiovak leren.

De Q-Academy is er voor jongeren tussen 15 en 25. Slechts een beperkt aantal cursisten wordt toegelaten. De lessen zullen plaatsvinden op zaterdag zodat de radioschool kan gecombineerd worden met werk en/of andere studies.

De commentaren zijn gesloten.