09-11-08

JUDAS PRIEST

Met Judas Priest komt één van de grootste Heavy Metal bands aller tijden naar ons land! De "Priest Feast" Tour zal in maart 2009 door Vorst Nationaal razen. En met fraai gezelschap, want niemand minder dan Megadeth en Testament zullen er bij zijn in Brussel! Sinds het ontstaan van de band in de jaren '70 is Judas Priest zonder meer één van de invloedrijkste groepen uit het genre. Met mijlpalen als "British Steel" (1980), "Screaming for Vengeance" (1982) en "Painkiller" (1990) heeft de groep erg succesvolle albums op zijn palmares. Hun invloed beperkt zich echter niet enkel tot op muzikaal vlak. Judas Priest eigende zich als eerste de "Leather Biker" look toe, tot op vandaag nog steeds dé look van elke zichzelf respecterende headbanger. In juni kwam er nieuw werk van de metallegende. Het album "Nostradamus" wordt nu live aan het publiek voorgesteld tijdens de nieuwe tournee van Judas Priest.  Maar de hele reeks klassiekers worden uiteraard niet vergeten. Denk maar aan tij dloze songs als "Breaking The Law", "Living After Midnight" en "You've Got Another Thing Comin" !
 
Voor de gelegenheid zal Judas Priest vergezeld worden door Megadeth en Testament !
 
Megadeth ontstond in 1983 onder impuls van ex-Metallica gitarist Dave Mustaine. Wereldwijd verkocht de groep meer dan 20 miljoen albums, haalde 6 opeenvolgende keren platina en kreeg een ware reputatie van "podiumbeest". Niet onlogisch met zeven achtereenvolgende Grammy Award nominaties voor beste live metalact. Tot op vandaag is Megadeth een vitaal element bij het definiëren en herdefiniëren van metalmuziek.
Hun stuwende sound en hun uitgebreide bestaansperiode verklaren waarom Testament nog steeds tot de top vijf van beste Trash Metal groepen ter wereld kan worden gerekend. De originele groep, opgestart in San Francisco in de jaren '80, kent in aanloop van "Formation od Damnation" enkele wijzigingen in zijn line-up. Met dit 9de studioalbum won de groep deze zomer al de titel van Beste Album bij "Metal Hammer Golden Gods".
 
Mis de kans om drie invloedrijke metalbands op één avond te zien niet ! Afspraak op zondag 22 maart in Vorst Nationaal (Club) voor de "Priest Feast" Tour !

De commentaren zijn gesloten.