10-06-08

Trouwe fans vangen Johnny White op!

Trouwe fans vangen Johnny White op!
[9/6/2008 Categorie: Muziek] Twee trouwe fans: Jean-Pierre en Wiske Van Belle, vangen de Vlaamse zanger Johnny White op sinds zijn vrijlating vrijdag. Morgen treedt de charmezanger bekend van o.a. Verloren hart, Verloren droom, voor het eerst op sinds hij een nachtje ongewild in de cel doorbracht. Johnny White treedt morgen op in Evere en de zanger benadrukt dat hij zeker op het appel zal zijn. Hij onderstreept dat hij de fans gaat vertellen dat hij met de hele zaak rond de 400 cannabisplanten die op de zolder van de Johnny White Club in Scherpenheuvel gevonden werden, niets te maken heeft! “Mijn echte fans zullen me niet laten vallen, ze zullen me geloven”, aldus een ontdane Johnny White in dagblad Het Nieuwsblad Sportwereld.

Met minsten tien agenten waren ze. Op de parking van de Johnny White Club kreeg de 61-jarige Vlaamse zanger (Johnny wordt op 13 juni aanstaande 62 jaar), de als de grootste misdadiger uit de streek de boeien om! Ze dwongen hem te vertellen ‘waar het was’. “Maar ik wiste echt niet waar ze het over hadden. Vandaag eigenlijk nog altijd niet”, zucht de crooner die tal van Vlaamse hits op zijn palmares heeft staan.

“Ik ontken in alle toonaarden dat ik met de hele zaak ook, maar iets te maken heb. “Het is mijn zolder niet hé waar ze die cannabisplanten hebben gevonden! Kijk, acht jaar geleden liet ik de Johnny White Club over. Een huurder baat nu de discotheek en de taverne uit. Ik woon boven de taverne. Gratis, omdat de club nog altijd mijn naam draagt om het volk te lokken. Maar die drugsplanten stonden boven de discotheek. En ik kom nooit in de discotheek”, zegt Johnny met klem.

Niemand heeft iets opgemerkt!
Als buur moet je toch iets gemerkt hebben. Er ligt een ton aarde op die zolder. (zucht heel diep) “Dat is juist het ergste, hé. Het personeel heeft nochtans ook niet gezien. De mensen zien dat natuurlijk anders. ‘Hij is opgepakt voor drugs’, zeggen ze. En ik rook verdorie niet. Ook toen ik meer dan twintig uur opgesloten zat in die cel, was dat mijn grootste bekommernis: wat gaan de mensen niet van me denken?”

“De fans die me echt kennen, gaan me geloven. De feiten spreken voor zich: na amper één nacht werd ik al vrijgelaten. Ik moest zelfs niet voor de onderzoeksrechter verschijnen. Waarom niet, denk je? Omdat ik er potverdorie niets mee te maken heb. Zo simpel is dat!” “Toch heb ik niet veel goesting om in Scherpenheuvel op straat te komen. Het is een klein dorp waar de mensen snel babbelen. Ik denk dat ik ga verhuizen. Ik kan me ook niet opsluiten. Morgen (vandaag dinsdag, nvdr.) heb ik een optreden in Evere. Ik zal er zijn. Zeker weten!”

Ik heb me in de uitbater vergist!
De uitbater die de taverne en dancing huurt, is in verdenking gesteld. Kende jij die man goed? “Zeker, ik ken hem al jaren. Het is een harde werker. Blijkbaar heb ik me in hem vergist.” De zaak werd gesloten wegens instortingsgevaar door die plantage! “Ja. Ook voor mijn collega’s vind ik dit een spijtige zaak. Zij hebben misschien andere afspraken en optredens laten liggen om tijdens de zomer in de Johnny White Club hun ding te komen doen en ook zij staan nu voor schut. Hen telefoneren kan ik niet, want hun nummers steken in mijn gsm die ik nog niet terugkreeg van het gerecht”, vervolgt Johnny.

Eén voordeel heeft de hele heisa wel met zich meegebracht. Het is al heel lang geleden dat Johnny White nog zoveel in het nieuws kwam. “De agent die me naar huis bracht, zei me ook: De boekskes weten weer wat geschreven. Ik heb hem gezegd dat ik hoop dat er evenveel over mij zal geschreven worden als ik een nieuwe cd uitbreng. Ze noemen me nu ‘Johnny Wiet’! Komaan! Ik heb daar niets mee te maken. Dan moet je toch niet zo noemen? Maar weet je wat wel positief is? Vlak na mijn vrijlating, hoorde ik op de autoradio mijn ‘Verloren hart, verloren droom’. Dat was al heel lang geleden”, besluit een moedige Johnny White.

Tekst: Eric Vanhooren - Foto: Robby K.
<< Terug    Stuur naar een vriend    Print dit bericht    Voeg jouw bericht hier toe
Schrijf je in op de ZangTalent.Be-nieuwsbrief      Dit nieuws op je eigen site!     Bij favorieten

De commentaren zijn gesloten.