24-10-07

Radio PROS zocht talent en vond Lynn

De foto´s staan in de fotogalerij

Radio PROS zocht talent en vond Lynn
woensdag 24 oktober 2007
Star Academy, Idool en aanverwanten, allen hebben ze hetzelfde einddoel, nieuw zingend talent lanceren. Terwijl de eerstgenoemde projecten megaondernemingen zijn, was de onlangs gehouden 'Kristallen Stem' in Denderhoutem een stuk kleinschaliger, maar daarom niet minder intensief.
Die kleinschaligheid grijpt trouwens terug naar het midden van de vorige eeuw, toen werd bij wijze van spreken in iedere dorpszaal een 'crochetwedstrijd' gehouden. Het klinkt een beetje pejoratief, al was het dit allerminst, de zoektocht van Radio PROS naar de betere zanger of zangers, stond als een huis.

Na enkele schiftingen, werden uiteindelijk negen kandidaten weerhouden voor de finale afgelopen zaterdag. De jongste kandidate van allemaal won en kreeg daarvoor niet alleen een gouden microfoon maar ook het bijhorende platencontract. Een kleinood ter waarde van maar liefst drieduizend euro. De kleine lokale uit Denderhoutem alweer in het nieuws dus.

Lynn (foto), vijftien lentes fris, bekoorde zeker juryvoorzitter John Horton. De winnares overleefde voordien niet enkel de selecties op 15 en 16 september, uiteindelijk versloeg ze nog acht volwassen tegenstanders. En niet enkel de vakjury ging plat voor Lynn, ook het publiek, dat eveneens mocht stemmen, was het roerend eens. En... zeker niet onbelangrijk, de andere deelnemers gunden het meisje de overwinning. Het publiek zat een hele namiddag lang op muzikale wolkjes.

Stonden ook nog op het podium, buiten competitie en vooral om de finale passend te omkaderen; Jason, Maggy Lee, Christoff en Paul Roelandt.

Van de sfeer even meeproeven? Met dank aan Radio Visie http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00071418

 

Commentaren

Leuk verslag van zaterdag. Ik denk dat ik de winnares ooit al eens aan het werk gezien heb in Edelweis in Voorde. Nog een fijne woensdag.

Gepost door: Annick | 24-10-07

hoi Ladies net verslagje
en ik ga nog eens naar de portretjes zien hoor
lieve zonnekes voor beiden
doeiie

Gepost door: Sunny-Kay//Diamond | 24-10-07

De commentaren zijn gesloten.