22-10-07

Radio PROS opende nieuwe studio

RadioVisie.eu/be > Actueel > Radio PROS opende nieuwe studio
Radio PROS opende nieuwe studio
maandag 22 oktober 2007 - 11:33
Radio PROS opende gisteren tijdens 'Ontbijtradio' (08.00-11.00 uur) de nieuwe studio's. Na een paar maanden hard labeur, voornamelijk van Patrick Van Bever en Carolien werd de spiksplinternieuwe locatie letterlijk en figuurlijk ingezegend met een fles champagne, die maar niet stuk wou....
De nacht voordien werd alle apparatuur van de noodstudio (in gebruik sedert begin juli) naar de nieuwe uitzendplek verhuisd. Het werd een race tegen de klok. Voor enkele mensen betekende het extra nachtwerk. Slechts een tiental minuten moesten de reguliere programma's onderbroken worden.Het -The Block-team van PROS

Het duurde iets langer vooraleer de live stream terug was omdat het heropstarten van de computers meer tijd in beslag nam. Bovendien pruttelde de techniek, zoals wel meer gebeurt, eerst flink tegen.

Omstreeks 04.00 uur werd het rustig op de Anderenbroek van Denderhoutem. Alle materiaal was gebruiksklaar, op enkele kleinere details na. Ze worden in de loop van deze week in orde gebracht. Niet onbelangrijk; ook het antennesignaal is nog niet optimaal. Ook daar wordt dus nog aan gewerkt.Yvan De Schrijver, Pieter Van Banden,
burgemeester van Haaltert

Precies om 08.00 uur kon de éérste 'Ontbijtradio' van start gaan vanuit de nu wél ruime studio. Speciale gasten namen plaats achter de microfoon; Herman De Geyter (Radio 2 Country Club), Michel Follet (Radio 2, Donna, 4 FM, ATV).

Ook Paul Roelandt, in een vroeger leven bekend als de zanger van 'Mijn Dorpje' was present. Net zoals de burgemeester van Haaltert. Ook hij mocht niet ontbreken op het appel. Het werd dus een vrij druk 'live' programma op een zonnige (maar koude) zondagmorgen.

Voor die speciale gelegenheid was ook heel wat publiek komen opdagen. Ze werden allen getrakteerd op koffie, verse koffiekoeken en een Turboerbiertje. Waarna nog werd overgeschakeld op zelf gebakken verse Brusselse wafels, om te eindigen met belegde broodjes. Aan eten en drinken geen tekort dus in het verwarmde Praathuis.

Ondanks de tegenstribbelende (dure) champagnefles waardoor de doopplechtigheid alsnog vertraging opliep, lukte het uiteindelijk toch om de studio officieel in te huldigen. Meteen was Studio Eduard De Schrijver gedoopt. Genoemd naar de stichter van Radio PROS.

Wijlen Eduard was trouwens in de streek beter gekend als 'Lambik'...Wijlen Eduard De Schrijver

http://www.radiovisie.eu.

http://www.radiopros.be/

Commentaren

We wensen Pros een goede start met hun nieuwe studio.. Gauw even opgezocht : Lucie betekent "Licht", wat een mooie betekenis is. Groetjes.

Gepost door: Annick | 22-10-07

Veel succes met de nieuwe studio's. Vanwege Danny Ooye, ex-BRO en ex-Radio Park.

Gepost door: Danny | 22-10-07

Veel succes met de nieuwe studio's. Wie weet zijn we ooit wel eens te gast bij julie op de radio.

Gepost door: JLS Band | 22-10-07

Hallo Tilly & Lucie Ik wens de Pros een goede start met hun nieuwe studio.
Kijk er al naar uit naar de foto's die in jullie album gaan staan dinsdagavond.
Nog een fijne avond verder
Groetjes Rita

Gepost door: Rita | 22-10-07

Hallo ! Ook van onze kant de hartelijkste felicitaties !


Beste groetjes !

Gepost door: Jeroen | 22-10-07

Veel succes met de nieuwe studio's. en bedankt voor je bezoekjes telkens weer

Gepost door: frank | 22-10-07

De commentaren zijn gesloten.